Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Η Δημοκρατική Συμπολιτεία μας και ο νέος ιστορικός κύκλος (άρθρο στη "Θεσσαλία", 20/6/2010)

Το μεταπολιτευτικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας αντιμετωπίζει πλέον δομική κρίση.  H τραγική διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης αποτέλεσε τη χαριστική βολή.  Η κυβέρνηση καλείται να διεκπεραιώσει μια πολιτική εθνικής αναγκαιότητας που δεν περιγράφεται με τρέχοντες όρους Αριστεράς - Δεξιάς, όπως εύστοχα επεσήμανε ο Γιάννης Βούλγαρης. Από τις επιλογές που θα γίνουν, εξαρτάται η τύχη της Ελλάδας για δύο - τρεις γενιές. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα των ιστορικών διαρθρωτικών αλλαγών για την ανασύνταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της πραγματικής οικονομίας. Αυτό  φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει  ότι μπορεί να γίνει ανεκτή, στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, η κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων και εργασιακών δικαιωμάτων, και μάλιστα σε μια χώρα με τόσο ασθενές δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. 

"Είμαι έτοιμος να ηγηθώ ψηφοδελτίου για το Δήμο Βόλου" (συνέντευξη στη "Μαγνησία", 24/6/2010)

Έτοιμος να ηγηθεί ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου για το νέο Δήμο Βόλου, δηλώνει ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γ. Καρεκλίδη.
Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρεται στην προϋπόθεση που έθεσε, ώστε να αποδεχτεί κατ’ αρχήν την πρόταση που του έγινε από τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν τον αφορούν τα εσωκομματικά του Κινήματος.
Υποστηρίζει πάντως, πως αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους, αλλά και με σύμμαχο τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει, θα δώσει έναν τιτάνιο αγώνα για την ανασυγκρότηση του νέου Δήμου σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να βρεθεί ξανά σε πορεία ανάπτυξης. 

"Δεν με αφήνει αδιάφορο ο Δήμος Βόλου" (συνέντευξη στον "Ταχυδρόμο", 6/6/2010)

Σάρκα και οστά παίρνει με τη σημερινή συνέντευξη η φημολογούμενη από καιρό πιθανότητα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου ο Πάνος Σκοτινιώτης.
Μιλώντας σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας καταθέτει την άποψή του για τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες οι οποίες πρέπει να επιτευχθούν, όχι τόσο για να κατέλθει ο ίδιος ως υποψήφιος, όσο για να βαδίσει στο μέλλον με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ο νέος μεγάλος Δήμος Βόλου, όπως αυτός προκύπτει μέσα από τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.
Διαφαίνεται μέσα από τη σημερινή μας συζήτηση με τον πρώην Νομάρχη η θέλησή του για τη μεγάλη επιστροφή στην αυτοδιοίκηση μετά από οκτώ χρόνια επαγγελματικής του ενασχόλησης με το δικηγορικό του γραφείο.
Οι προϋποθέσεις που προκύπτουν μέσα από τη σημερινή συνέντευξη -σύμφωνα με τον Πάνο Σκοτινιώτη- ώστε να προκύψει το νέο εγχείρημα, είναι αυτές της αρραγούς ενότητας της Δημοκρατικής Συνεργασίας και της αδήριτης αναγκαιότητας για δημιουργία κλίματος ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών στη βάση της ισχυρής πλέον πιθανότητας για δική του κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές.