Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωταρχικός στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διαμόρφωση ενός τοπικού δικτύου κοινωνικής προστασίας, θα αποτελέσει πρωταρχικό στόχο της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε στο νέο Δήμο, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης προς τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με την οποία συναντήθηκε σήμερα ξεκινώντας τον κύκλο επαφών του με φορείς της πόλης.
Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε αρχικά το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όπου σε συναντήσεις με τα μέλη των προεδρείων ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θ. Παπαδημόπουλος,  παρέδωσε στον κ. Σκοτινιώτη υπόμνημα με τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα,  τονίζοντας ότι από την οκτάχρονη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, γνωρίζει άριστα τα προβλήματα και στηρίζει πάντα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Ενημέρωση για τα προβλήματα του Δήμου Αισωνίας

Το Δημαρχείο Αισωνίας επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του με τους Δημάρχους των συνενούμενων Δήμων με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που θα κληρονομήσει ο νέος Δήμος Βόλου.
Ο κ. Σκοτινιώτης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Αισωνίας Δ. Καντόλα και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα θέματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα Δημοτικά Διαμερίσματα Διμηνίου και Σέσκλου, όπως η έλλειψη υποδομών αποχέτευσης, η δημιουργία κόμβου στο Λατομείο, η δέσμευση εκτάσεων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και η μη αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος επανέλαβε ότι αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή τους περιφερειακούς Δήμους ώστε ν’ ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος ανάπτυξης του μητροπολιτικού μας συγκροτήματος με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και κοινωνική ταυτότητα του κάθε συνενούμενου Δήμου και θα διασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη.
Χαρακτήρισε τους αρχαιολογικούς χώρους Διμηνίου και Σέσκλου ως τον μεγάλο πλούτο της πόλης και πρόσθεσε ότι η περιοχή προσφέρεται για υπερτοπικές δραστηριότητες καθώς υπάρχει ακόμη η δυνατότητα αξιοποίησης ελεύθερων χώρων.