Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στις δημοτικές εκλογές εκλέγουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή

«Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, κάποιοι έκαναν τα πάντα για να πείσουν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική. Και μόλις ο πρωθυπουργός «σήκωσε το γάντι», έσπευσαν να μιλήσουν για εκβιαστικά διλήμματα. Τι αποδεικνύεται  τελικά; Αποδεικνύεται ότι καμία μικροκομματική σκοπιμότητα δεν μπορεί να ακυρώσει τον πραγματικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών και να τις μετατρέψει    σε  ευθεία κομματική αναμέτρηση, έξω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Γιατί στις δημοτικές εκλογές εκλέγουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή και όχι κυβέρνηση. Γιατί από την 1η Ιανουαρίου οι δημότες του νέου Δήμου Βόλου θα ζητούν το λόγο από τον δήμαρχο και όχι από την κυβέρνηση για το αν η πόλη είναι καθαρή, για το αν πίνουμε καλό νερό, για το αν μας ταλαιπωρεί το κυκλοφοριακό, για το αν το περιβάλλον είναι επιβαρυμένο», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας χθες σε συγκεντρώσεις στον Άγιο Βλάσιο, τα Άνω και  Κάτω Λεχώνια και τον Άγιο Λαυρέντιο.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ

Τη δέσμευση της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» για διασφάλιση και ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ, αποκατάσταση της κλονισμένης αξιοπιστίας της και ριζική ανασύνταξη των υπηρεσιών της, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν με την ένταξη των νέων Δήμων από 1.1.2011, επανέλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, έπειτα από συνάντηση που είχε χθες με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε την ανάγκη να ακολουθηθεί μια ολοκληρωμένη υδατική πολιτική που θα αφορά ολόκληρη τη λεκάνη διαχείρισης του νέου Δήμου και ζήτησε από τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στην προσπάθεια οργανωτικής και διοικητικής ετοιμότητας της επιχείρησης, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο νέο  μεγάλο έργο της.
«Θα συνεργαστούμε με τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε η επιχείρηση να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αξίωση της τοπικής κοινωνίας για καλή ποιότητα νερού και κοινωνικά δίκαιη τιμολόγηση» υπογράμμισε ο κ. Σκοτινιώτης και επανέλαβε την κατηγορηματική του δήλωση ότι, στο πλαίσιο συνολικής ανασυγκρότησης της Επιχείρησης, θα προωθηθεί με μελετημένα βήματα η αναθεώρηση της τιμολογιακής της πολιτικής, με προτεραιότητα την ελάφρυνση του τιμολογίου στους μικρούς καταναλωτές και στους κοινωνικά αδύνατους.
Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε επίσης χθες το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, το ΙΚΑ και τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε περιοδεία στον Άγιο Βλάσιο.

Παρέμβαση για την Παιδόπολη

Να επανεξεταστεί η απόφαση  της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για την  παραχώρηση κτιρίου 280 τ.μ. που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς, στο Σύλλογο Αποφοιτησάντων Παιδόπολης, ζητά με δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.
Ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει στη δήλωσή του ότι «είναι κατανοητή η διεκδίκηση του Συλλόγου Αποφοιτησάντων, ωστόσο στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων προηγείται η ικανοποίηση των προνοιακών αναγκών της περιοχής και στην προκειμένη περίπτωση η δημιουργία στέγης αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία». Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία του έργου αυτού αποτελεί χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας, ο οποίος διεκδικεί την παραχώρηση των δυο προσφάτως ανακατασκευασμένων κτιρίων για τη λειτουργία της στέγης, που μπορεί να μετατραπεί σ’ ένα πολυδύναμο κέντρο για τα άτομα με αναπηρία. «Στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας και ζητούμε την άμεση επίλυση του θέματος αυτού, ώστε να μη χαθούν οι διαθέσιμες πιστώσεις», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης.