Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο Π. Σκοτινιώτης εξελέγη Δήμαρχος του νέου Δήμου Βόλου

Ο Πάνος Σκοτινιώτης είναι ο πρώτος Δήμαρχος του νέου Δήμου Βόλου, μετά τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με ποσοστό 52,34%, έναντι 47,66% του συνδυασμού της κ. Ζ. Μακρή. Ο κ. Σκοτινιώτης παρακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες ψηφοφόροι, στελέχη και φίλοι της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», οι οποίοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για τη μεγάλη και καθαρή νίκη.
Σε δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος ο νέος Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του: «Σήμερα νίκησε η πόλη, οι πολίτες της και η Αυτοδιοίκηση. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους πολίτες του νέου ενιαίου μεγάλου Δήμου μας, του νέου Δήμου Βόλου, για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξαν στον συνδυασμό μας και σε μένα προσωπικά. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε όλους εκείνους τους πολίτες του νέου Δήμου μας, που την πρώτη φορά έκαναν μια διαφορετική επιλογή και σήμερα έδωσαν την εμπιστοσύνη τους στον δικό μας συνδυασμό. Ξέρουμε ότι ιδιαίτερα αυτών των πολιτών η ψήφος είναι ψήφος κριτικής στήριξης και είναι στοιχεία, που όπως και πριν λέγαμε, θα τα λαμβάνουμε υπόψη μας στην καθημερινή μας δουλειά, ξεκινώντας από μια προσπάθεια, να υπάρξει με όλες τις μειοψηφίες ένα ελάχιστο σημείο συνεννόησης, χωρίς να ακυρώνεται ο θεσμικός τους ρόλος ως αντιπολιτεύσεως και ευθύνης τους για τον αντιπολιτευτικό έλεγχο για τα μεγάλα θέματα της πόλης μας, για τα οποία πρέπει να σηκώσουμε από αύριο τα μανίκια. Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών αποτελεί για εμάς, για όλο τον συνδυασμό μας, μια δέσμευση ευθύνης.

Δήλωση μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ο Πάνος Σκοτινιώτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11:30 το πρωί, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα οι πολίτες του νέου Δήμου Βόλου εκλέγουν τελεσίδικα τον πρώτο δήμαρχο και την πρώτη δημοτική αρχή που θ’ αναλάβουν το τιτάνιο έργο να στεριώσουν το νέο δήμο και ν’ ανοίξουν τους ορίζοντές του τα επόμενα χρόνια. Διεξήγαμε έναν προεκλογικό αγώνα με ηρεμία, με ήθος κι αξιοπρέπεια και στην στρατηγική της πόλωσης και του σκληρού κομματικού λόγου του αντιπάλου συνδυασμού αντιπαραθέσαμε μια στρατηγική που ενώνει την πόλη και την τοπική κοινωνία. Δηλώσαμε από την αρχή ότι μόνος αντίπαλος για μας είναι τα προβλήματα της πόλης, επιμείναμε αυτοδιοικητικά και πιστεύουμε ότι αυτή η στάση μας που δικαιώθηκε στον πρώτο γύρο στη σημερινή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Κάνουμε μία έκκληση στους πολίτες του νέου δήμου στις λίγες ώρες που απομένουν να έλθουν και να ψηφίσουν. Πρόκειται για μια ιστορική πολιτική αναμέτρηση αφού πια δημιουργείται ένας καινούργιος δήμος και νομίζω ότι κανείς μας δεν πρέπει να εκχωρήσει αυτό το δικαίωμά του σε οποιονδήποτε άλλον. Απευθύνουμε έκκληση να ψηφίσουν όλοι και ειδικά οι νέοι άνθρωποι, γιατί αυτοί είναι το μέλλον της πόλης μας, με τη βεβαιότητα ότι το βράδυ θα γιορτάσουμε μία μεγάλη νίκη για την αυτοδιοίκηση και την πόλη μας και από αύριο με χαμηλούς τόνους, έχοντας συναίσθηση του μεγάλου βάρους που αναλαμβάνουμε, θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να διαχειριστούμε με μεγάλη σύνεση, ευθύνη και προοπτική κι ελπίδα τις δημοτικές υποθέσεις».