Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις του Π. Σκοτινιώτη για τις θέσεις ευθύνης

Στην τελική ευθεία για την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Βόλου και μία μόλις ημέρα μετά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίασε σήμερα η Ομάδα Πλειοψηφίας, στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, στη διάρκεια της οποίας ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης ανακοίνωσε τις προτάσεις του για έναν πρώτο, καταρχήν καταμερισμό  τομέων ευθύνης μεταξύ των μελών της Ομάδας Πλειοψηφίας. 
Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι το φορτίο που αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή είναι βαρύ, διότι οι πολίτες έχουν εναποθέσει μεγάλες προσδοκίες σε μια διοίκηση που θα στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. «Δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε αυτές τις προσδοκίες, πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από την επομένη της εκλογής γίνεται συστηματική προετοιμασία, ώστε να κυλήσουν ομαλά οι πρώτες μέρες λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Βόλου. Οι τρεις άμεσες προτεραιότητες είναι η σύνταξη του Οργανογράμματος, η συγχώνευση των Οργανισμών και Επιχειρήσεων σε δύο Νομικά Πρόσωπα και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

Πολλαπλή η σπουδαιότητα του έργου μεταφοράς νερών από τον Πηνειό στη λίμνη Κάρλα

Την πολλαπλή σπουδαιότητα του έργου μεταφοράς νερών από τον ποταμό Πηνειό στη λίμνη Κάρλα, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα  από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτη, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων. 
Όπως είναι γνωστό το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας ξεκίνησε το 1999, επί θητείας του κ. Σκοτινιώτη ως Νομάρχη Μαγνησίας. Το έργο αυτό, μετά από πολλούς αγώνες, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος με το ποσό των 152 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής του. 
Ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει ότι «το έργο μεταφοράς νερών από τον ποταμό Πηνειό στη λίμνη Κάρλα θα ωφελήσει πολλαπλά την περιοχή, αφού θα συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και του βιοκλίματος, ενώ  θα καλύψει ανάγκες ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος  και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις οικοτουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης». 
Στο μεταξύ, σε συνομιλία που είχε με τον Υφυπουργό Υποδομών, ο κ.Μαγκριώτης διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι έτοιμες να δημοπρατήσουν τις εργασίες που υπολείπονται για την έξοδο του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου στον παραλιακό δρόμο προς Αγριά, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και η μελέτη για την παράκαμψη της Αγριάς.