Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Συσκέψεις για την ενοποίηση υπηρεσιών

Συνεργασία με το προσωπικό του τμήματος συντήρησης ηλεκτροφωτισμού είχε σήμερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ηλ. Ξηρακιάς, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενοποίησης των αντίστοιχων υπηρεσιών των συνενωθέντων Δήμων
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συμπίεση του κόστους λειτουργίας της ενιαίας υπηρεσίας, μέσα από την εφαρμογή ενός συστήματος κεντρικής διαχείρισης εξοπλισμού και υλικών.
Ανάλογη συνεργασία είχε ο κ. Ξηρακιάς και με τους υπαλλήλους του τμήματος συντήρησης φωτεινών σηματοδοτών, οι ανάγκες του οποίου διπλασιάζονται καθώς ο πρώην Δήμος Βόλου διέθετε 70 κόμβους, ενώ ο ενιαίος Δήμος διαθέτει 105. Ο κ. Ξηρακιάς τόνισε ότι χρειάζεται ενίσχυση του Τμήματος προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πόλης, ενώ για το θέμα των ποδηλατοδρόμων επανέλαβε ότι η χρήση και αξιοποίηση του έργου θα εξεταστεί στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, μεταξύ των οποίων και το κυκλοφοριακό, που αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Στο μεταξύ, συνεχείς συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες έχει και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μπ. Τσαμπάζης στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερο συντονισμό του έργου στο σύνολο του νέου Δήμου και την καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής ενόψει  συγκρότησης της ενιαίας υπηρεσίας Καθαριότητας από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Νέα εποχή στις σχέσεις Δήμου Βόλου – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας στενής και σταθερής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τέθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρύτανη του ακαδημαϊκού ιδρύματος Κ. Γουργουλιάνη και τους Αντιπρυτάνεις Μ. Ζουμπουλάκη και Β. Μποντόζογλου.
Οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση να συνεργαστούν με στόχο τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προς όφελος της πόλης και των πολιτών. Συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μικτή ομάδα η οποία θα αναλάβει το έργο προώθησης δράσεων στους τομείς του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και των νέων τεχνολογιών. Το Πανεπιστήμιο ανέλαβε να επεξεργαστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα αυτό, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο συνεργασίας, ενώ ο Δήμος Βόλου θα υποστηρίξει το κτιριακό του πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.