Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Οι Διευθυντές του Δήμου συνεργάτες στο έργο μας

Μήνυμα συνεργασίας για τη θεμελίωση του νέου Δήμου σε στέρεες βάσεις και την αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αυτοδιοίκηση, απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας σήμερα στους διευθυντές υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου, τους οποίους κάλεσε να ταυτιστούν όχι με τις πολιτικές απόψεις, αλλά με τη φιλοδοξία και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να παραχθεί αποτελεσματικό έργο για την πόλη και τους πολίτες.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι οι διευθυντές αποτελούν τον πιο κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της διοίκησης, γι’ αυτό και καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση του νέου Δήμου συμβάλλοντας στην επιτυχή μετάβαση από το παλιό στο νέο μοντέλο. «Έχω πειστεί απολύτως», τόνισε στο σημείο αυτό, «ότι το μοντέλο του παλιού Δήμου είχε κλείσει προ πολλού τον κύκλο του και χρειαζόταν μια σαρωτική μεταρρύθμιση. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε σε δύναμη τις όποιες αδυναμίες του Καλλικράτη».

Έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας για την απαγόρευση του καπνίσματος

Ελέγχους σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα παροχής υπηρεσιών, για την τήρηση του νόμου περί καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, ξεκινά από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η Δημοτική Αστυνομία Βόλου.
«Η απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα υγείας, γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να μεριμνήσουμε για την εφαρμογή του σχετικού νόμου, ο οποίος έρχεται με σκοπό να προστατεύσει όχι μόνο τους μη καπνιστές αλλά κυρίως τους καπνιστές. Είμαστε βέβαιοι ότι οι καταστηματάρχες και οι υπεύθυνοι των δημοσίων υπηρεσιών θα κάνουν και δική τους υπόθεση την εφαρμογή του νόμου», τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία κ. Παντελής Πελεκάνος.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Θ. Σγάρα, προτεραιότητα θα δοθεί στον έλεγχο των καταγγελιών που επώνυμα διατυπώθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή 1142 για παράβαση του νόμου 3868/2010 στο Δήμο Βόλου. Συνολικά πρόκειται για 53 καταγγελίες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά καφετέριες και καταστήματα εστίασης, ενώ μία μόνο από αυτές αφορά δημόσια υπηρεσία.