Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου – ΤΕΕ για τα σημαντικά έργα της πόλης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος συζήτησε μαζί τους για τα σημαντικά θέματα του νέου Δήμου, όπως ο Περιφερειακός, η αέρια ρύπανση, το κυκλοφοριακό και σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να δρομολογηθούν.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Ηλ. Ξηρακιάς και Ν. Μόσχος.
Ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε τον θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, και τη βαρύνουσα σημασία που έχει η άποψή του στο σχεδιασμό έργων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της πόλης.

Συνάντηση με εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ

Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Νομού Μαγνησίας είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, με το οποίο συζήτησε για θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΜΒ, παρουσία και του καθ’ ύλην αρμόδιου δημοτικού συμβούλου κ. Λεων. Μαυρογιάννη. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έθεσαν μεταξύ άλλων το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκτιμώντας ότι χρειάζεται ριζικές αλλαγές με έμφαση στην ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες των εργαζομένων. Επίσης, ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις σκιές του παρελθόντος που απαξίωσαν την Επιχείρηση στην κοινή γνώμη.
Ο Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή, η οποία θεωρεί αναγκαία τη συνολική  ανασυγκρότηση της Επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, μελετώνται και τα οργανογράμματα άλλων ΔΕΥΑ της χώρας, αντίστοιχου μεγέθους με τη ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αξιοποιηθεί ό,τι θετικό εφαρμόζεται. «Θα επιμείνουμε στην αξιοκρατική αξιοποίηση του προσωπικού και στη θέσπιση αυστηρών κανόνων διαφάνειας στη διαχείριση, ώστε να μπορέσει η ΔΕΥΑΜΒ να ανταποκριθεί στο έργο της και στις αξιώσεις της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η νέα δημοτική αρχή είναι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε προτάσεις που θα κατατείνουν σ’ αυτούς τους στόχους.

Το θέμα των αδέσποτων επί τάπητος στην Εκτελεστική Επιτροπή

Το θέμα των αδεσπότων κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη.
Έπειτα από συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Απ. Παντσάς και Χ. Τσαμπάζης παρουσίασαν ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στο πλαίσιο υλοποίησης του Νόμου 3170 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δρομολόγηση δράσεων για το άμεσο μέλλον, με επίκεντρο τη λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου στην περιοχή των Γλαφυρών, το οποίο πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές του σχετικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η συγκρότηση δυο συνεργείων για το έργο της περισυλλογής των αδέσποτων από κάθε περιοχή του νέου Δήμου, προκειμένου στη συνέχεια να οδηγούνται για αποπαρασίτωση και στείρωση, όπως ακριβώς προβλέπεται από το πρόγραμμα του Υπουργείου. Όπως τόνισε ο κ. Παντσάς η πιστή εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε δραστική μείωση των κουταβιών στην πόλη και επομένως στην ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, αφού τερματίζει τη γεωμετρική αναπαραγωγή των ζώων, στην οποία αποδίδεται ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους.