Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αγαπάς το Βόλο, απόδειξέ το

Δημόσιο κάλεσμα του Δημάρχου Βόλου για την απογραφή

Να αποδείξουν ότι αγαπούν την πόλη στην οποία οι ίδιοι επέλεξαν να αναζητήσουν μια ευκαιρία για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους, καλεί όλους τους κατοίκους του Βόλου ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης ενόψει της απογραφής του πληθυσμού που ξεκινά αύριο σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά, σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα:
«Όπως γνωρίζετε, από αύριο και μέχρι 24 Απριλίου 2011 η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα πραγματοποιήσει γενική απογραφή του πληθυσμού της χώρας, με σκοπό την επικαιροποίηση δημογραφικών, οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων.
Η  απογραφή του πληθυσμού διαδραματίζει αθοριστικό ρόλο στο ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων, αλλά και στον αριθμό των εκλεγόμενων βουλευτών κατά νομό. Ως εκ τούτου η απογραφή του πραγματικού πληθυσμού του   Νέου Δήμου μας συνεπάγεται και αύξηση της χρηματοδότησής του   από την Πολιτεία, με συνέπεια περισσότερα   έργα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας και περισσότερες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.  Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία ειδικά αυτή την περίοδο όπου, όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα.