Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εργασίες συντήρησης των ακτών από το Δήμο Βόλου

Παραλιακό μέτωπο 53 χιλιομέτρων διαθέτει πλέον ο ενιαίος Δήμος.

Παρεμβάσεις συντήρησης των ακτών βρίσκονται σε εξέλιξη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ενόψει της θερινής περιόδου, με στόχο πριν το καλοκαίρι όλες οι παραλίες να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους. Το παραλιακό μέτωπο του νέου Δήμου αγγίζει πλέον τα 53 χιλιόμετρα και σ’ αυτό υπάρχουν 25 περίπου ακτές προσβάσιμες στο κοινό για κολύμβηση, εκ των οποίων οι 9 έχουν γαλάζια σημαία και εντάσσονται στο σχετικό πρόγραμμα.
Αυτές οι ακτές είναι: Ακτή Γορίτσας «Αμαρυλλίδα», ακτή Αναύρου (μέτωπο Αύρα – Καλιθέα – Ρέμβη), ακτή Ξενία, ακτή Πευκακίων (Λαμπρόπουλου), ακτή Αλυκών, ακτή Αγίου Στεφάνου «Αμφανών», «Χρυσή Ακτή Παναγιάς», ακτή «Μπάρμπα Θωμά, καθώς και η πλαζ Αλυκών, την παραχώρηση της οποίας διεκδικεί ο Δήμος Βόλου από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.
Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι την Τετάρτη 1η Ιουνίου αναμένονται στο Βόλο η Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αυγή Μαρκοπούλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δ. Λάμπρου, προκειμένου να συζητήσουν με τον Δήμαρχο κ. Πανο Σκοτινιώτη το θέμα της πλαζ Αλυκών και να επισκεφθούν το χώρο, ενώ θα έχουν συζητήσεις και για άλλα ακίνητα που διαθέτει η Εταιρεία στην περιοχή της Μαγνησίας.