Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με κατοίκους του Παλαιού Λιμεναρχείου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχαν σήμερα εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της συνοικίας τους.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η εγκατάλειψη των ακινήτων ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν μετατραπεί σε σοβαρή εστία ρύπανσης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η δημοτική αρχή θεωρεί αναγκαίο να γίνουν  από  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του χώρου, προκειμένου να απαλλαγεί η περιοχή από το πρόβλημα. Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δηλώνει αδυναμία να αναλάβει το απαιτούμενο κόστος.

Μηδενική ανοχή στην παράνομη στάθμευση

«Βροχή» οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας το πρώτο πεντάμηνο 2011

Μηδενική ανοχή στην παράνομη στάθμευση και την κατάληψη δημοσίων χώρων επιδεικνύει η νέα δημοτική αρχή Βόλου, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό επιβολής κλήσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2011 και κυρίως από τον αριθμό αφαίρεσης πινακίδων που υπερδιπλασιάστηκε, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010. Συγκεκριμένα, από 1 Ιανουαρίου έως 25 Μαϊου 2011 αφαιρέθηκαν 825 πινακίδες από παράνομα σταθμευμένα οχήματα, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν αφαιρεθεί μόλις 310.

«Έπιασαν τόπο» οι αντιδράσεις του Δήμου Βόλου για τα ΚΔΑΠ-μεΑ

Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά παιδί για τα ΚΔΑΠ-μεΑ στις 7.000€ (από 4.000 που αρχικά είχε προταθεί), ανακοίνωσε τελικά η ΕΕΤΑΑ, δυο εβδομάδες μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη και τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Θ. Τσέκο, σχετικά με τις προταθείσες δραματικές περικοπές των επιχορηγήσεων προς σημαντικές κοινωνικές δομές που λειτουργούν με ευθύνη των Δήμων.