Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις για την άμβλυνση των προβλημάτων που προκαλεί στη συνοικία Παλαιό Λιμεναρχείο η χρόνια εγκατάλειψη ακινήτων, τα οποία προορίζονται για πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Ζάχου, Αλμυρού, Λαχανά και Λήμνου (οριογραμμή χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου).
Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κ. Γουργουλιάνη και τον Αντιπρύτανη Β. Μποντόζογλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής κ. Ηλ. Χούστης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Γ. Γίδαρης.

Αεροπορική σύνδεση Βόλου – Ηρακλείου από την 1η Ιουλίου

Την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με το Ηράκλειο Κρήτης, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μύκονο, ανακοίνωσε η εταιρεία Sky Express, έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις με το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι πτήσεις της Sky Express από και προς το Ηράκλειο ξεκινούν την Κυριακή 3 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.
Σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος Βόλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ. Σ. Μπαρτζιώκα τονίζει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου συνδέεται με άλλο προορισμό εντός Ελλάδας, γεγονός το οποίο δημιουργεί νέες προοπτικές για την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή.