Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αποτελεσματική παρέμβαση στην πλατεία Αγίου Τρύφωνος

Συντονισμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος, στη συνοικία της Νεάπολης, βρίσκεται σε εξέλιξη από συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας – Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο δραστηριοποίησης του άτυπου συντονιστικού οργάνου που πρόσφατα συγκροτήθηκε, με απόφαση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, προκειμένου να παρακολουθεί, να ελέγχει και να προωθεί άμεσα την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της πόλης και των πολιτών.
Η παρέμβαση δρομολογήθηκε αφού συγκεντρώθηκαν τα αιτήματα των περιοίκων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας και καταγράφηκαν τα προβλήματα στο σύνολό τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της καθημερινότητας ανά τομέα. Συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου προχώρησαν στην κοπή των χόρτων περιμετρικά της πλατείας και στο πάρκο, ενώ ταυτόχρονα έγινε κλάδεμα των δέντρων και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Άνοιξε η Πλαζ Αλυκών - Συντονισμένη δράση των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου

Μέσα σε ένα μήνα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, κατάφεραν να υλοποιήσουν με αυτεπιστασία εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του χώρου, με αποτέλεσμα να ανοίξει και επισήμως από σήμερα η πόρτα της Πλαζ Αλυκών για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.
Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και ολοκληρώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη δέσμευση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Μαρκοπούλου, όταν ανακοινώθηκε η προσωρινή παραχώρηση της Πλαζ στο Δήμο μέσω ολιγόμηνης σύμβασης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την καλοκαιρινή περίοδο.