Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους στο Δήμο Βόλου

Με 4, 5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Νομός Μαγνησίας στo πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», του Άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Ε.Π «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού σε κοινωφελή προγράμματα.
Οι θέσεις εργασίας που θα επιδοτηθούν στο Νομό μπορούν να αγγίξουν τις 1.300 περίπου και τις διαδικασίες δρομολόγησε ήδη ο Δήμος Βόλου προκειμένου να συμμετάσχει όσον αφορά την περιοχή του, και να είναι συνεπής στα στενά χρονικά όρια που η προκήρυξη προβλέπει. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των τελικών προτάσεων από τους δικαιούχους φορείς είναι στις 11/7/2011.

Τελεσίγραφο του Δήμου Βόλου σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Τελεσίγραφο σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να προβεί, έως τις 15 Ιουλίου, στην κατεδάφιση δυο αυθαίρετων κεραιών που είναι εγκατεστημένες στον κεντρικό ιστό του Βόλου, απευθύνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Οι δυο κεραίες ανήκουν στην ίδια εταιρεία και είναι τοποθετημένες, η πρώτη στο δώμα οικοδομής στην διασταύρωση των οδών Γαμβέτα και Κονταράτου  και η δεύτερη σε δώμα οικοδομής στη συμβολή των οδών Ανακασιάς και Λουντέμη. Και στις δυο περιπτώσεις έχουν συνταχθεί εκθέσεις αυτοψίας, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην εταιρεία από τον Απρίλιο και Μάιο μήνα αντίστοιχα.
Κατόπιν τούτου, δίνεται προθεσμία στην εταιρεία να προβεί στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών έως τις 15/7, με την προειδοποίηση ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, η κατεδάφιση θα γίνει από την υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου και τα έξοδα θα χρεωθούν στην εταιρεία.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 6 του Π.Δ. 267 της 6/21-8-98, «για τον τρόπο κατεδάφισης και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για τα υλικά κατεδάφισης, καθώς και για τη φύλαξη ή φθορά των τυχόν παραρτημάτων και κινητών πραγμάτων του αυθαιρέτου, δεν δημιουργείται καμία ευθύνη του Δημοσίου, των οργάνων του ή των οποιονδήποτε προστιθέντων προσώπων».

Αίτημα στον ΟΣΚ για χρηματοδότηση της κατασκευής νηπιαγωγείου στην Πορταριά

Να μεταβιβασθεί στο Δήμο Βόλου το ποσό των 286.000 ευρώ, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα η κατασκευή νηπιαγωγείου σε δημοτικό κτίριο (Αρχοντικό Δράκου) του τέως Δήμου Πορταριάς, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) κ. Ηρακλή Δρούλια.  
Ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, διότι αφορά το οξύ πρόβλημα από την έλλειψη κατάλληλου διδακτηρίου που αντιμετωπίζουν οι μικροί μαθητές της Πορταριάς, για το οποίο υπήρχε δέσμευση του ΟΣΚ προς την τ.Νομαρχία για χρηματοδότηση.  Στην επιστολή του ο Δήμαρχος προσθέτει ότι ο Δήμος Βόλου επιφυλάσσεται να συντάξει και να υποβάλει για έγκριση και χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ, πολυετές πρόγραμμα κατασκευής νέων διδακτηρίων ή ανακαίνισης των υπαρχόντων, στο πλαίσιο των νέων διοικητικών ορίων του ενιαίου Δήμου.