Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη – Π. Μαρκάκη για τα ζητήματα της πόλης

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Παύλος Μαρκάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την πόλη το τελευταίο διάστημα, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών και ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον του Βόλου με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού στο Βόλο

Στο Βόλο θα χτυπά από σήμερα και για δέκα μέρες η «καρδιά» του παγκόσμιου ναυταθλητισμού. Με μια εντυπωσιακή τελετή στην παραλία του Βόλου, αύριο στις 8 το βράδυ, ξεκινά το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών, που θα πραγματοποιηθεί από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στα δυο δημοτικά κολυμβητήρια. Η τελετή έναρξης περιλαμβάνει παρέλαση των ομάδων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε ο Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Σπ. Μαβίδης.

Ενημέρωση πολιτών για την τελική μελέτη της πλατεία Ευαγγελίστριας

Σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μελέτη Ανάπλασης της Πλατείας Ευαγγελίστριας προχωρά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, θέτοντας την τελική πρόταση στη διάθεση ενημέρωσης των πολιτών για ένα δεκαήμερο επιπλέον.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 6.30μ.μ., θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας στο πρώην Δημαρχείο της πόλης, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και η παρουσίαση της μελέτης από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φ. Λαμπρινίδη και τα στελέχη της Υπηρεσίας. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, στον ίδιο χώρο καθημερινά και ώρες 11.00 έως 13.00, θα γίνεται ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών για το έργο από στελέχη της υπηρεσίας καθώς και υποβολή τυχόν προτάσεών τους.

Διάνοιξη οδού θα δώσει ανάσα στη συνοικία Αγίου Βασιλείου

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας Αγ. Βασιλείου, εκπληρώνεται με την διάνοιξη της οδού Τσούντα, μεταξύ Σέσκλου και Πινδάρου.
Η οδός Τσούντα , υπάρχει στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης, από το 1956. Ο Δήμος Βόλου, από το 1995 είχε προχωρήσει στην σύνταξη της πράξης αναλογισμού και όλων των απαιτούμενων ενεργειών, για την αποζημίωση των ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών (επικύρωση με απόφαση Νομάρχη, προεκτίμηση τιμών μονάδας από την Κτηματική Υπηρεσία, προσωρινή τιμή μονάδας από το Πρωτοδικείο Βόλου, οριστική τιμή από το Εφετείο Λάρισας, παρακατάθεση της αποζημίωσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δημοσίευση της στο ΦΕΚ.). Να σημειωθεί ότι, επειδή η διαδικασία γίνεται με την ισχύουσα νομοθεσία του 1923,  οι αποζημιώσεις γίνονται από τους ωφελούμενους παρόδιους. Έτσι προηγήθηκε παρέμβαση υπέρ τρίτων, εκ μέρους του Δήμου Βόλου, δηλ. προχώρησε σε εκπλήρωση οφειλών τρίτων προς τους ρυμοτομούμενους – αποζημιούμενους ιδιοκτήτες.