Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ισχυρή παρουσία του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη

Με την εθνική ομάδα της Ελλάδας να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και την πόλη του Βόλου να φέρνει με επιτυχία εις πέρας τη διοργάνωση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για νέες, μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, έπεσε η αυλαία του 16ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, την Κυριακή το βράδυ, στο κατάμεστο Κολυμβητήριο του Βόλου.
Τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Αυστραλία, αλλά και τον τελικό ανάμεσα στη Σερβία και την Ισπανία, παρακολούθησαν εκατοντάδες Βολιώτες οι οποίοι, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα δημοτικά κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας, αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση και την προσπάθεια των αθλητών από 20 χώρες του πλανήτη.

Ιδανικός προορισμός για σχολικές εκδρομές ο νέος Δήμος Βόλου

Τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας για την περαιτέρω ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού στο Βόλο, ζητεί με επιστολή της προς την Υπουργό, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου κ. Σούλα  Μπαρτζιώκα.
«Ο Βόλος αποτελεί ιδανικό προορισμό σχολικών εκδρομών και ταξιδιών, μια περιοχή πραγματικά πρόσφορη για την ανάπτυξη Σχολικού Τουρισμού», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κ. Μπαρτζιώκα και προσθέτει ότι υπάρχει πλήθος εκπαιδευτικών προτάσεων και πρωτοβουλιών, που εκπονούνται είτε από το Δήμο είτε από διάφορους φορείς της περιοχής μας, οι οποίες σε συνδυασμό με τα συγκριτικά χαρακτηριστικά του τόπου και τη στρατηγική θέση του, στο κέντρο της χώρας, καθιστούν το Βόλο ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη ποιοτικού σχολικού τουρισμού.

Καταρχήν συμφωνία για ενίσχυση του Βιολογικού ώστε να δεχθεί τα λύματα από Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο

Το θέμα των προϋποθέσεων προκειμένου να μπορούν να γίνουν δεκτά στο Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου τα λύματα του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, σύμφωνα με σχετικό αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, υπό την προεδρία του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου και υπευθύνου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου και Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνου Σκοτινιώτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Σκοτινιώτη, η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελ. Λαϊτσου, αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και του ΥΠΕΚΑ, καθώς και συνεργάτες της κ. Λαϊτσου. Επίσης, συμμετείχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης. 
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν εναλλακτικές τεχνικές και οικονομικές λύσεις και υπήρξε καταρχήν συμφωνία για περαιτέρω ενίσχυση του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου, προκειμένου να μπορεί να δεχθεί  τα λύματα του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου.
Το επόμενο διάστημα, όπως συμφωνήθηκε, θα συζητηθούν οι ειδικότεροι όροι της συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου τόσο στη φάση κατασκευής των έργων όσο και στην επόμενη φάση λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου. Μάλιστα, κατά τη σύσκεψη τέθηκε από τον Δήμαρχο Βόλου και το ενδεχόμενο να μελετηθεί η μελλοντική συγχώνευση των δυο ΔΕΥΑ.  

Δήλωση του Δημάρχου Βόλου για το θέμα της ΚΟΝΤΙ

Μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της ΚΟΝΤΙ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Δυστυχώς προσκρούσαμε, για μια ακόμη φορά, στην άκαμπτη στάση της εργοδοτικής πλευράς. Πλέον αυτό που απομένει είναι οι πρωτοβουλίες από πλευράς της κυβέρνησης, με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, προς την κατεύθυνση της κεντρικής διοίκησης του Ομίλου.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλούμε για τη χρεοκοπία μιας επιχείρησης. Αντίθετα, επιχειρείται αδίστακτα το κλείσιμο μιας  μονάδας ενός πανίσχυρου ομίλου, του «ArcelorMittal», ο οποίος μέχρι και τώρα δηλώνει κερδοφόρος, μιας μονάδας που κατ’ επανάληψη χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.
Επιπλέον, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη αναπτυξιακής επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να βγει από το τούνελ της βαθιάς ύφεσης.
Τούτων δεδομένων, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το κλείσιμο, με τέτοια ευκολία, μιας σημαντικής  παραγωγικής μονάδας γαλλικών συμφερόντων, προκαλώντας ένα ακόμη πλήγμα σε μια περιοχή όπως είναι ο Βόλος, όπου η ανεργία καλπάζει και η τοπική οικονομία δοκιμάζεται.
Περιμένουμε, με βάση και τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτσούκου, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να καμφθεί η αδιάλλακτη στάση της εργοδοτικής πλευράς".