Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια του Δήμου Βόλου, ιδιόκτητα και μισθωμένα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, βρίσκονται σε εξέλιξη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Οι σχετικές εργασίες έχουν αρχίσει από τον Αύγουστο και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, με στόχο τα σχολεία να είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου, και να ξεκινήσει κατά το δυνατόν ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Έκτακτη επιχορήγηση για τις φωτοτυπίες ζητεί ο Δήμος Βόλου από το Υπουργείο Παιδείας

Έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Βόλου για την κάλυψη του κόστους των φωτοτυπιών από τη μη χορήγηση βιβλίων, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Το έγγραφο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επείγον,  προκειμένου το αίτημα να εξεταστεί άμεσα και να αποφευχθεί μια δυσάρεστη κατάσταση στον εκπαιδευτικό χώρο της πόλης, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Σκοτινιώτης, «με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι σχολικές επιτροπές να  διαχειριστούν με συνέπεια τις άμεσες και πάγιες υποχρεώσεις τους, ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα εκπαιδευτική περίοδος».