Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Έκκληση Π. Σκοτινιώτη προς τον Χ. Καστανίδη να βρεθεί άμεσα λύση για το Δημοτικό Ραδιόφωνο

Τον κίνδυνο να οδηγηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα σε οδυνηρό αδιέξοδο το θέμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, επισημαίνει με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, απευθύνοντας ταυτόχρονα, για μια ακόμη φορά, έκκληση προς τον Υπουργό να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου οι ρυθμίσεις που αφορούν τις δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις να επεκταθούν και στις δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη ραδιοφωνία. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμαρχος Βόλου προτείνει να προχωρήσει τουλάχιστον η εξομοίωση των δημοτικών αυτών  επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοφωνίας που είχαν συσταθεί με το παλαιότερο καθεστώς,  στις οποίες, με βάση και σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έγινε αποδεκτή, επιτρέπεται η χρηματοδότηση από το Δήμο χωρίς περιορισμούς.

Συνεργασία Δήμου Βόλου – Δασαρχείου για παρεμβάσεις σε τρεις λόφους της πόλης

Πρόταση του Δήμου Βόλου για ένταξη στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007 – 2013 και συγκεκριμένα στο μέτρο 226 - δράσεις 2 και 3, εισάγεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα.
Η πρόταση αφορά την αναβάθμιση και την αισθητική ανάδειξη και λειτουργικότητα των περιαστικών δασών της πόλης και συγκεκριμένα των λόφων Γορίτσας, Επισκοπής και Σαρακηνού, με προϋπολογισμό 480.000 ευρώ.
Οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εντάχθηκαν στη σχετική πρόταση έπειτα από στενή συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Δασαρχείο, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν και τα συγκεκριμένα δάση. Η συνεργασία ξεκίνησε από τον περασμένο Μάϊο και στηρίχθηκε σε παλιότερες μελέτες της Δασικής Υπηρεσίας, οι οποίες επικαιροποιήθηκαν και επεκτάθηκαν σε νέες περιοχές από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος Βόλου για το θέμα της Πλατείας Πανεπιστημίου

Αναφορικά με το θέμα της Πλατείας Πανεπιστημίου, από το Δήμο Βόλου εκφράζεται η πεποίθηση ότι οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για τον τρόπο σύνταξης της μελέτης διαμόρφωσης του χώρου οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε ελλιπή ενημέρωση. Γι’ αυτό και κρίνεται χρήσιμο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα: