Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Χρηματοδότηση για την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων του Βιολογικού διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ

Την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου, με την αξιοποίηση νέων πρωτοποριακών μεθόδων που ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό, προωθεί η ΔΕΥΑΜΒ, μετά και την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης των εγκαταστάσεων, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης εναλλακτικών λύσεων για εξοικονόμηση υδατικών πόρων.
Η ΔΕΥΑΜΒ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένη πρόταση, προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, και την ερχόμενη Παρασκευή το Δ.Σ. της Επιχείρησης καλείται να λάβει απόφαση για κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υ.Π.Ε.Κ.Α. του έργου: «Αξιοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου»

Την Παρασκευή η εκδήλωση του Δήμου Βόλου για τους εθελοντές του Πρωταθλήματος Πόλο

Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση του Δήμου Βόλου προς τιμήν των εθελοντών που εργάστηκαν για τη διεξαγωγή του 16ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, το οποίο φιλοξενήθηκε με επιτυχία στο Βόλο από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, παρουσία και του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δ. Διαθεσόπουλου.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης θα συγχαρεί τους 160 περίπου Βολιώτες και Βολιώτισσες, από 10 έως 72 ετών,  για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχής διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο, και θα τους ευχαριστήσει για την άψογη ανταπόκρισή τους στον τομέα όπου είχαν οριστεί.
Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή στοχεύει στη δημιουργία ενός κινήματος εθελοντισμού στις τοπικές υποθέσεις και πιστεύει ότι με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών έγινε ένα ακόμη ελπιδοφόρο βήμα στην κατεύθυνση αυτή.