Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη για τον τουρισμό κρουαζιέρας την Τετάρτη στο Δημαρχείο του Βόλου

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό κρουαζιέρας συγκαλεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν περισσότεροι από 20 φορείς της πόλης, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και απόψεις τους για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τη δυναμικότερη προώθηση του Βόλου ως προορισμού κρουαζιέρας.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, ο οποίος εμφανίζει σημαντική δυναμική όπως έδειξαν οι αυξημένες φέτος αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Βόλου.

Πρόγραμμα Αγωγής – Προαγωγής Υγείας σε 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βόλου

Πρόγραμμα Αγωγής - Προαγωγής Υγείας υπό τον τίτλο «Πρώτα Βήματα για μια Υγιεινή Ζωή» θα υλοποιηθεί σε 12 Δημοτικά Σχολεία του ενιαίου Δήμου Βόλου - 5 στο Βόλο, 3 στη Νέα Ιωνία και από 1 σε Αγριά, Νέα Αγχίαλο, Πορταριά και Δράκεια - με στόχο την καταγραφή και αξιολόγηση των βασικών δεικτών υγείας του μαθητικού πληθυσμού, ώστε να σχεδιαστούν προγράμματα Αγωγής Υγείας βασισμένα στις πραγματικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας.
Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Υγιεινής» της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Οδοντιάτρων Νομού Μαγνησίας και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.