Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 21η ΤΑΚΤΙΚΗ Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Βόλου, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
    Α/Α    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
    ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    1    Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο.
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
    2    Λήψη απόφασης για την έγκριση υποβολής πρότασης στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας - Στερεάς
    Ελλάδος - Ηπείρου 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 "Αειφόρος Ανάπτυξη και
    Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία", για την κατηγορία πράξεων "Περιβαλλοντικές Παρεμβάσεις σε
    Οικιστικά Κέντρα".

Ο Βόλος διεκδικεί την 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Ο Δήμος Βόλου στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος για τη φιλοξενία της 7ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Βόλο, το 2013, σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, οι οποίοι ανέλυσαν την πρότασή τους και τα οφέλη που θα προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή από την ανάληψη μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.
Η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο και διαρκεί 10 μέρες. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες από ολόκληρο τον πλανήτη, με αριστούχους μαθητές ηλικίας 16-18 ετών. Τα προηγούμενα χρόνια η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην Ταϋλάνδη, στην Ινδονησία, στο Ιράν, στην Κίνα και φέτος στην Πολωνία, ενώ το 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.

Τα αποτελέσματα των αυτοψιών για αυθαίρετες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Βόλου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος των αυθαίρετων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ο Δήμος Βόλου τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από τις αρχές του έτους, συνεχίζει μέσα από τις στενές αρμοδιότητες που έχει, τις ενέργειες του για την καταγραφή των παράνομων αυτών εγκαταστάσεων και την απομάκρυνση τους.
Όπως είναι γνωστό, μετά από αίτημα του Δήμου Βόλου (26.1.2011) η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας απέστειλε σχετική λίστα με τους σταθμούς βάσης και τις κεραίες για τις οποίες έχουν εγκριθεί περιβαλλοντικοί όροι ή βρίσκονται στη διαδικασία έκδοσης αυτών. Η λίστα αυτή δόθηκε από την πρώτη στιγμή στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/σης Πολεοδομίας www.epoleodomia.volos.gr Από εκείνη τη χρονική στιγμή και μετά η Δ/ση Πολεοδομίας πραγματοποιεί ελέγχους στις κεραίες που περιλαμβάνονται στη λίστα και τα αποτελέσματα αυτών γνωστοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Για τη χρονική διάρκεια από 25 Αυγούστου έως και σήμερα, τα αποτελέσματα των αυτοψιών έχουν ως εξής: