Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αυξημένες οι ανάγκες σχολικής στέγης στον ενιαίο Δήμο

Να προωθηθεί κατά προτεραιότητα η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή νέων διδακτηρίων στις περιοχές όπου υπάρχουν διαθέσιμα δημοτικά οικόπεδα, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, με αντικείμενο την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ, για το πρόγραμμα επέκτασης της σχολικής στέγης.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σ. Μπαρτζιώκα παρουσίασε αναλυτικά στις κτιριακές ανάγκες στον ενιαίο Δήμο, εντοπίζοντας κυρίως το πρόβλημα στα μισθωμένα οικήματα των νηπιαγωγείων και τα συστεγαζόμενα σχολεία. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης επισήμανε ότι έχει γίνει πλήρης καταγραφή των κοινόχρηστων χώρων που είναι χαρακτηρισμένοι ως χώροι εκπαίδευσης στο σύνολο του ενιαίου Δήμου, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας διεκδίκησης πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Βόλου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου συγκαλεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.)  με θέμα «Σχεδιασμός δράσης και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετών κατά τη χειμερινή περίοδο 2011-2012», για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στις 11:00π.μ., στο πρώην Δημαρχείο Πορταριάς και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, της 9ης Μ.Σ.Ε.Π., της 111 Πτέρυγας Μάχης, εθελοντικών οργανώσεων (Άμεση Παρέμβαση Αγριάς, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας), οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας κάθε Δημοτικής Ενότητας, καθώς επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων. 

Τα αποτελέσματα ελέγχων για το παράνομο εμπόριο

Συνεχίστηκαν εντατικά και τον Οκτώβριο οι έλεγχοι για το παράνομο εμπόριο, στην κεντρική αγορά της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο και στις λαϊκές αγορές, από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. Τα συνεργεία ελέγχου σάρωσαν τα σημεία όπου δραστηριοποιούνται οι παράνομοι μικροπωλητές, προχωρώντας σε κατασχέσεις εμπορευμάτων διαφόρων ειδών.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν ως εξής:  
Στις 4/10/11 και ώρα 10:00π.μ. μικτό κλιμάκιο Δημοτικής και Λιμενικής Αστυνομίας προέβη σε κατασχέσεις δερμάτινων ειδών στο παραλιακό μέτωπο της οδού Αργοναυτών.
Στις 12/10/11 μικτό κλιμάκιο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας προέβη σε επτά κατασχέσεις διαφόρων προϊόντων .
Στις 14/10/11 και ώρα 15:00μ.μ. μικτό κλιμάκιο Δημοτικής και Λιμενικής Αστυνομίας προέβη σε κατασχέσεις προϊόντων ηλεκτρονικών ειδών,  στη συμβολή των οδών Αργοναυτών – Κουμουνδούρου
Στις 26/10/11 μικτό κλιμάκιο Δημοτικής και Λιμενικής Αστυνομίας προέβη σε κατασχέσεις προϊόντων δερματίνων ειδών, στη συμβολή των οδών Αργοναυτών - Ογλ

Παρέμβαση του Δήμου Βόλου για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, ανέλαβε ο Δήμος Βόλου, παρά τις ελαχιστότατες αρμοδιότητες που διαθέτει στο θέμα αυτό.
Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Νίκος Μόσχος απέστειλε στους αρμόδιους φορείς επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για τα αποτελέσματα των πρόσφατων μετρήσεων που κατέγραψαν οι σταθμοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζητεί απαντήσεις σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα, προκειμένου να υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία για τη σχετική συζήτηση που θα προκληθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και την Διεύθυνση ΕΑΡΟ-Τμήμα Ποιότητας Ατμόσφαιρας του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Μόσχος αναφέρει συγκεκριμένα: