Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα γίνονται ταφές τις Κυριακές και τις αργίες

Στην απόφαση να μην πραγματοποιούνται πλέον ταφές τις Κυριακές και τις αργίες στα κοιμητήρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, κατέληξε ο Δήμος Βόλου με τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών, μετά την έναρξη λειτουργίας του ψυκτικού θαλάμου στο κεντρικό κοιμητήριο του Δήμου, στη θέση «Κούκος».
Ο ψυκτικός θάλαμος είναι 12 θέσεων και έχει αρχίσει ήδη η χρήση του. Η απόφαση θα ισχύσει από την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, αφορά δε τα κοιμητήρια που ανήκαν στην ευθύνη του τέως Διαδημοτικού Συνδέσμου, δηλαδή το κοιμητήριο στον «Κούκο» και τα κοιμητήρια Προφήτη Ηλία, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου, Φυτόκου, Μελισσατίκων και Γλαφυρών.

Να παρέμβει η Διεύθυνση Υγείας για τον καθαρισμό οικίας στην Αγριά, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Ν. Στόϊκος

Την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας προκειμένου να γίνει άμεσα υγειονομικός έλεγχος και καθαρισμός της οικίας πλημμυροπαθούς δημότη στην Αγριά, ο οποίος ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ. Νίκος Στόϊκος, ο οποίος σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου και την τοπική Εκκλησία αναζητεί τρόπους παροχής βοήθειας και αντιμετώπισης των προβλημάτων του.
Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Στόϊκος, «η περίπτωση του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Αττάλα είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις συμπολιτών, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δράμα του, ζητήσαμε εγγράφως την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας προκειμένου να γίνει υγειονομικός έλεγχος στον χώρο όπου ζει ο ίδιος και τα παιδιά του, ώστε στη συνέχεια να δοθεί η δυνατότητα στις κοινωνικές δομές του Δήμου να παρέμβουν σύμφωνα με το Νόμο για την παροχή συμβουλευτικής  και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και τη διασφάλιση βασικών αναγκών, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων του Δήμου. 
Όσον αφορά τις οικονομικές του εκκρεμότητες απέναντι στον ασφαλιστικό του φορέα, την Εφορία κλπ, μετά τον καθαρισμό του σπιτιού, οι υπηρεσίες μας θα έρθουν σε επαφή με τους παραπάνω φορείς, σε μια προσπάθεια αναζήτησης εφικτών τρόπων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων (ρυθμίσεις, διακανονισμό κλπ). Τονίζουμε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τη τοπική Εκκλησία και σε πολλές περιπτώσεις η προσπάθεια γίνεται από κοινού».