Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πλήρης ανατροπή με μεγάλες μειώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ

Με τη θέσπιση ενός απλού, διαφανούς και κοινωνικά δίκαιου   τιμολογίου ύδρευσης και αποχέτευσης, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της, η Δημοτική Αρχή Βόλου ανατρέπει τα δεδομένα που ίσχυαν έως τώρα στην Επιχείρηση.
Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική εκτιμάται ότι η μείωση των εσόδων της ΔΕΥΑΜΒ το 2012 και η αντίστοιχη μεσοσταθμική ελάφρυνση των καταναλωτών θα κυμανθεί από 15% έως 20%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 2 εκατομμύρια ευρώ έναντι των εσόδων του 2011.
Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνος Σκοτινιώτης, «με την πρότασή μας και με τα άλλα μέτρα που καθημερινά λαμβάνουμε “αναποδογυρίζουμε το τραπέζι” και δημιουργούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ, των εργαζομένων στην επιχείρηση και την τοπική κοινωνία, κλείνοντας δια παντός το κεφάλαιο της κοινωνικής απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ. Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ στέλνει το μήνυμα ότι δεν είναι μοιραία η διαρκής επιβάρυνση των πολιτών και ότι η Επιχείρηση  μπορεί και πρέπει να λειτουργεί υπέρ του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος έστω και με λιγότερα έσοδα.

Μεταξύ 11 και 12 εκατ. ευρώ το θετικό ισοζύγιο για το Δήμο Βόλου το 2011

Στα 100.891.424,26 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2012, το σχέδιο του οποίου θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.
Το σχέδιο του προϋπολογισμού ανέλυσε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας, η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Ν. Οικονόμου, η οποία επισήμανε καταρχάς ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι εναρμονισμένος με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και προσαρμοσμένος αναγκαστικά στις απαιτήσεις των οδηγιών της κεντρικής διοίκησης, όπως αποτυπώνονται στη σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία προβλέπει σημαντική μείωση των εθνικών πόρων προς τους Δήμους για το 2012 και επιβάλλει περιστολή των δαπανών σε όλους τους τομείς, αλλά και ρεαλιστικός στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αφού, κατά τη σύνταξή του, λήφθηκαν υπόψη τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου για το 2011 και όλες οι προβλεπόμενες για το 2012 υποχρεώσεις.