Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας

Σημαντική τιμητική διάκριση για τον Δήμο Βόλου αποτελεί η επιλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας του Δ/ντή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιάννη Γρηγορίου, στην 10μελή επιστημονική επιτροπή, δηλαδή το συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο χάραξης των στρατηγικών για την πολιτική της πρόληψης και συμβουλευτικής υγείας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το συγκεκριμένο Δίκτυο έχει ως μέλη του 128 Δήμους απ΄ όλη την Ελλάδα και η βασική του λειτουργία είναι η υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οργάνωση ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας που απευθύνονται τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και ειδικές ομάδες. 
Για  το 2012 υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικά θέματα και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Δίκτυο με στόχο την ενδυνάμωση και εκπαίδευση στελεχών των 128 Δήμων μελών του Δικτύου, την αποτύπωση και καταγραφή δεικτών υγείας, στοχευμένες καμπάνιες για την πρόληψη με εστίαση στο παιδί και το σχολείο και στους ανέργους.

Αρχίζουν οι εργασίες ανάπλασης σε σχολικές αυλές του Δήμου Βόλου

Ξεκινά άμεσα το έργο «Ποιοτική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Βόλου» καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΚΤΙΣ ΑΤΕ», που ανέλαβε την εκτέλεσή του. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 371.355,66 € (προϋπολογισμός μελέτης 588.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Συγκεκριμένα, θα γίνουν παρεμβάσεις ανάπλασης σχολικών αυλών σε έξι συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και αφορούν δημιουργία γηπέδων βόλεϊ και μπάσκετ, κατασκευή υπαίθριων στεγάστρων και υποστέγων, διαμόρφωση παρτεριών και χώρων πρασίνου, καθώς επίσης έργα απορροής υδάτων και συντήρησης των κοινοχρήστων χώρων.

Εορταστικό bazaar των ΚΔΑΠ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διοργάνωσαν  με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της κάθε δομής εορταστικό Bazaar, με χειροποίητες εικαστικές δημιουργίες.
Στο χριστουγεννιάτικο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν με χαρά και προθυμία παιδιά, γονείς και φίλοι, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί για την αγορά προϊόντων και αγαθών, τα οποία θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, μέσω του δημοτικού Παντοπωλείου της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ.
Τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελούν δομές που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και την Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική Περίοδο 2007-2013