Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΥΑΜΒ: Το νερό της Πορταριάς είναι απολύτως ασφαλές και κατάλληλο


Σε σχέση με το συνεχιζόμενο θόρυβο για το θέμα των νερών της Πορταριάς και τις όσες αβάσιμες κατηγορίες διατυπώθηκαν εις βάρος της επιχείρησης, θεωρούμε αναγκαίες, για την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των κατοίκων και επισκεπτών της Πορταριάς, τις παρακάτω διευκρινίσεις:
1.Η ΔΕΥΑΜΒ στη δεύτερη μόλις συνεδρίαση του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου, με την απόφαση 100/2011 ενέκρινε τη μελέτη απολύμανσης του νερού των νέων περιοχών που εντάχθηκαν με τον «Καλλικράτη» στη ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 1.820.000 €. Η μελέτη αυτή υποβλήθηκε στη Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Ωστόσο, επειδή η σχετική διαδικασία καθυστερεί, στη συνεδρίαση της 16/12/2011 εγκρίθηκε η προμήθεια 6 συστημάτων απολύμανσης που προορίζονται για τα περιφερειακά υδραγωγεία.

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους ενόψει κακοκαιρίας

Μέτρα για την προστασία των αστέγων από την επικείμενη κακοκαιρία, που αναμένεται να επικρατήσει στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λαμβάνει ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» Βόλου. Στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, με τη στήριξη μελών των εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών, έχουν μεριμνήσει για τη φιλοξενία των αστέγων σε δημοτικό χώρο, ώστε να προφυλαχθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενδεχομένως και τη χιονόπτωση, που πρόκειται να σημειωθούν στην πόλη του Βόλου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τις ανάγκες στέγασης των σχολείων

Την επικείμενη πρόσκληση του ΕΣΠΑ που αφορά την ένταξη κτηρίων σχολικών μονάδων αξιοποιεί ο Δήμος Βόλου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αποφασίστηκαν ο προγραμματισμός για την Α/θμια εκπαίδευση και η ιεράρχηση των άμεσων προτεραιοτήτων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης, η Πρόεδρος τη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας ο Διευθυντής Γ. Γίδαρης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Γ. Σωτήρης.
Ιδιαίτερα οξυμένο παρουσιάζεται το πρόβλημα στέγασης των σχολικών μονάδων Α/θμιας εκπαίδευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Κυρίως στον τομέα της προσχολικής αγωγής όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ύπαρξης διπλοβάρδιας όπου υπάρχουν, της ένταξης προνηπιακής  εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία καθώς και των νοικιασμένων κτιρίων που καλύπτουν ανάγκες νηπιαγωγείων.