Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης για νερό της Πορταριάς: Θα λάμψει επιτέλους η αλήθεια που κακοποιήθηκε

Σε δήλωσή του σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα του νερού της Πορταριάς, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα: 
«Με ανακούφιση πληροφορηθήκαμε ότι διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για το θέμα του νερού της Πορταριάς. Ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο. Κι αυτό επειδή φαίνεται, δυστυχώς, πως είναι ο μόνος τρόπος για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια, που τόσο κακοποιήθηκε τις μέρες αυτές.

Εξώδικο του Δήμου Βόλου προς τη ΔΕΗ για το «χαράτσι»

Εξώδικο στη ΔΕΗ, στο οποίο επισημαίνεται η προσωπική ευθύνη των μελών της Διοίκησης της Επιχείρησης και διατυπώνεται η αξίωση να μην προβεί η ΔΕΗ σε διακοπή  καμίας παροχής ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού φόρου ακινήτων και, σε κάθε περίπτωση, να μην προβεί σε καμία διακοπή πριν την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέστειλε ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το εξώδικο συνοδεύεται από κατάλογο ονομάτων 486 κατοίκων του Δήμου Βόλου, που αποφάσισαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς χωρίς τον ειδικό φόρο και προσκόμισαν τις αποδείξεις πληρωμής στο Δήμο.

Πλούσια η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου το 2011

Σε αποφασιστικές παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης στην πόλη και επομένως την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προχώρησε κατά τη διάρκεια του 2011 η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Στον απολογισμό δράσης της χρονιάς που πέρασε, περιλαμβάνονται εντατικοί έλεγχοι για το παράνομο εμπόριο, την τήρηση του ΚΟΚ, τη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης αυτοψίες για πολεοδομικές παραβάσεις και για διάφορα άλλα θέματα μετά από καταγγελίες πολιτών, τόσο στη Δημοτική Ενότητα του Βόλου όσο και στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου.