Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τοπικές δράσεις απασχόλησης από το Δήμο Βόλου για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, ο Δήμος Βόλου προετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση με σκοπό την υλοποίηση τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 4.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" με τίτλο "Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών".

Επιτυχής η δοκιμή λειτουργίας του αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η επίσημη δοκιμή για τον έλεγχο αυτόματης λειτουργίας των αντλιών απορροής ομβρίων υδάτων στο νέο αντλιοστάσιο επί των οδών Ελασσόνος και Βότση, στο Παλαιό Λιμαρχείο. Συγκεκριμένα ελέγχθηκε η λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους με σκοπό την αυτόματη λειτουργία των τριών αντλιών, που έχουν εγκατασταθεί στο νέο αντλιοστάσιο. Το σύστημα λειτούργησε με επιτυχία και θα ενεργοποιείται σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε και θα τίθενται σε λειτουργία εκ περιτροπής οι δύο από τις τρεις αντλίες. Εκκρεμεί η σύνδεση με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του όλου συστήματος με τριφασικό ρεύμα.

Ημερίδα και Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος HELMEPA, αρχίζει από το Βόλο τη φετινή εκστρατεία της υπό τον τίτλο «Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες» που υλοποιεί σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (THE LRET). Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.