Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Να αποσυρθεί η απόφαση για την κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Γιώργο Κουτρουμάνη ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, τονίζοντας ότι, αν τυχόν υλοποιηθεί, θα επιφέρει νέο σοβαρό πλήγμα στους εργαζομένους της περιοχής και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία. «Σε μια εποχή όπου η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και η καταιγίδα των μέτρων σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα, η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα πολλαπλασιάσει τα κοινωνικά προβλήματα και τις συνέπειες της βαθιάς ύφεσης που πλήττει ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης και προσθέτει:

Δήμος Βόλου: Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του κόμβου Φυτόκου

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ενός αρραγούς μετώπου των τοπικών φορέων με ξεκάθαρη στόχευση, ώστε να εξασφαλιστεί η άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του κόμβου της περιφερειακής οδού με την οδό Φυτόκου, όσο και η συνολική χρηματοδότηση της εργολαβίας «σκούπα», οι οποία συμπεριλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού». Αυτό τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, απαντώντας σε έγγραφο-διαμαρτυρία του Συλλόγου Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας σχετικά με το θέμα της κυκλοφοριακής ρύθμισης στον κόμβο της περιφερειακής οδού με την οδό Φυτόκου, και αφήνει αιχμές για τη στάση των εκπαιδευτικών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι λυπηρό, αντί να βοηθούμε να λειτουργούν ομαλά τα σχολεία, λες και το κάνουμε επίτηδες, δίνουμε αφορμές για αναστάτωση».

Ξεκινά στη Νέα Αγχίαλο η ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών

Ξεκινά άμεσα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου η ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, την μείωση του όγκου των απορριμμάτων και συνεπώς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου, κ. Παντελή Πελεκάνο, στις αποθήκες της Δημοτικής Ενότητας έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για την αποθήκευση των οικιακών συσκευών και όσοι από τους κατοίκους της περιοχής έχουν ηλεκτρονικές ή ηλεκτρικές συσκευές που δεν λειτουργούν ή δεν τις χρειάζονται, θα πρέπει να έρχονται σε συνεννόηση με την Δημοτική Ενότητα.

«Καρναβάλι του Κόσμου 2012» με διαγωνισμούς φωτογραφίας και «εμπνευσμένου κοστουμιού»

Με παράλληλες εκδηλώσεις ενισχύεται το «Καρναβάλι του Κόσμου 2012” που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου για την φετινή Αποκριά. Πέραν των εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν στα θέατρα της πόλης και σε εξωτερικούς χώρους των δημοτικών ενοτήτων, το Τμήμα Φωτογραφίας του  Ι.Ε.Κ.  Δήμου Βόλου προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα το «Καρναβάλι 2012 στο Βόλο».

Παρέμβαση για τα προνοιακά επιδόματα

Παρέμβαση για την επίσπευση καταβολής των επιδομάτων αναπήρων έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς με επιστολή του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηριών (ΚΕ.Π.Α.) ΙΚΑ Βόλου.  Όπως τονίζει ο κ. Παντσάς στην επιστολή του, οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων των Προνοιακών προγραμμάτων των οποίων η γνωμάτευση της Α’ βάθμιας Υγειονομικής  Επιτροπής έχει λήξει, περιμένουν για πολλούς μήνες την επανεξέτασή τους από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηριών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αναστολή καταβολής του επιδόματός τους το οποίο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, αποτελεί το βασικό και μοναδικό έσοδο για την επιβίωσή τους.