Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη για οργανωτικά και τεχνικά θέματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Σύσκεψη με θέμα τα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δημ. Διαθεσόπουλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, κατά την οποία αποφασίστηκε η φιλοξενία της διοργάνωσης.

Συνεργασία για τη φιλοξενία στο Βόλο πανελλήνιων διοργανώσεων χάντμπολ

Τη βούληση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) για τη διοργάνωση στο Βόλο αγώνων και πρωταθλημάτων χάντμπολ εθνικής εμβέλειας, μετέφεραν σήμερα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, ο υπεύθυνος ανάπτυξης του αθλήματος για την Κεντρική Ελλάδα και Πρόεδρος του Συλλόγου «Εύρυτος» Βόλου κ. Λεων. Ζαφείρης και ο κ. Θεοδ. Παπαδόπουλος, προπονητής του «Εύρυτου».

Ξεκινά αύριο στο Βόλο το «Καρναβάλι του Κόσμου 2012»

Με καλλιτέχνες από την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Ελλάδα, ξεκινά αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το «Καρναβάλι του Κόσμου 2012», μία πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία διεθνούς καρναβαλικού θεσμού, με στόχο να επαναληφθεί και τα επόμενα έτη με τη συμμετοχή λαών και πολιτισμών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι  αφίξεις των καλλιτεχνών στην πόλη του Βόλου ολοκληρώνονται σήμερα τα μεσάνυχτα και από αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα στο κέντρο της πόλης και τις δημοτικές ενότητες.

Από το Βόλο ξεκίνησε η εκστρατεία της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος HELMEPA, ξεκίνησε σήμερα από το Βόλο την εκστρατεία ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποιεί σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (THE LRET). Οι εκδηλώσεις άρχισαν με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με θέμα «Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους», ενώ το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο, εγκαινιάστηκε έκθεση  υπό τον τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», η οποία θα παραμείνει στο Βόλο έως τις 2 Μαρτίου.

Δυναμική προβολή του Δήμου Βόλου στην τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ

Στη 18η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΜΤΜ» που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ το διήμερο 14 και 15 Φεβρουαρίου και θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση στην Ανατολική Μεσόγειο, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και επιχειρηματίες της περιοχής. Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού και εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Τουρισμού Stas Misezhnikovua. Εκ μέρους της Ελλάδας παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. του ΕΟΤ  Γ. Κολέτσος και ο Πρέσβης στο Ισραήλ Κυριάκος Λουκάκης, ενώ τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα.

Αντικατάσταση της κεντρικής εισόδου στο σχολικό συγκρότημα Νεαπόλεως

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Βόλου για την αντικατάσταση της κεντρικής εισόδου στο σχολικό συγκρότημα των 4ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου Βόλου, μετά την ολοσχερή καταστροφή της την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Κουρτίνας ενημέρωσε με έγγραφό του τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γ. Δοδοντσάκη για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σχολικού κτιρίου. «Τέτοιες ενέργειες φθοράς δημοτικής περιουσίας από όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέες», τονίζει μεταξύ άλλων και ζητεί από τον κ. Δοδοντσάκη να μεριμνήσει για τη διερεύνηση του συμβάντος.