Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Το Καρναβάλι του Κόσμου» παρασύρει τους Βολιώτες στους ρυθμούς της Αποκριάς

Στους ρυθμούς του κύκλου εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου» κινούνται οι Βολιώτες, οι οποίοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό στις παρουσιάσεις των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών στα θέατρα και τους δρόμους της πόλης. Αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων στα Θέατρα της πόλης με τις εμφανίσεις των Πολωνών PINEZKA & CIRCUS HECA και των URBAN FOUNDATION από την Αυστρία στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, συν της συναυλίας των CARACATU στο Αχίλλειον. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα Παρασκευής και Σαββάτου στους εξωτερικούς χώρους του ενιαίου Δήμου.

Με κοινωνικά κριτήρια η διάθεση ξυλείας από την κοπή δέντρων στο Δήμο Βόλου

Σε απόρους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα διατίθενται στο εξής τα ξύλα που θα προκύπτουν από κλαδέματα ή κοπή δέντρων στο Δήμο Βόλου. Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Νίκος Μόσχος έδωσε σήμερα σαφείς οδηγίες στον Διευθυντή της υπηρεσίας, τα ξύλα να συγκεντρώνονται στον χώρο της Διεύθυνσης Πρασίνου στο Πεδίο του Άρεως και στη συνέχεια να γίνεται η διάθεσή τους αποκλειστικά με κοινωνικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για το τριήμερο

Κανονικά θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου το τριήμερο της Αποκριάς, προκειμένου η πόλη να διατηρηθεί καθαρή, τόσο στο κέντρο όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Στόχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, είναι ο ενιαίος Δήμος Βόλου στο σύνολό του να παρουσιάσει ελκυστική εικόνα στους επισκέπτες που αναμένονται στην περιοχή για το τριήμερο. 

Πλήθος κόσμου στην αποκριάτικη εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η αποκριάτικη εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου, την Τετάρτη το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο. Περίπου 1.000 ηλικιωμένοι του Βόλου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και, κόντρα στους δύσκολους καιρούς,   διασκέδασαν με φαγητό, χορό και τραγούδι έως αργά το βράδυ. Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στον σύντομο χαιρετισμό του επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει έμφαση στην παροχή υπηρεσιών προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας σε όλους τους τομείς, ενώ παράλληλα αξιοποιεί κάθε δυνατότητα προκειμένου ο Δήμος να λειτουργήσει ως ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

«Χορεύοντας με τις μάσκες» στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς, η Διεύθυνση Πολιτισμού  του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διοργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 8.30μ.μ. στο  Δημοτικό Ωδείο Βόλου, την πρωτότυπη αποκριάτικη γιορτή “Χορεύοντας με τις μάσκες”. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο πάρτυ με ζωντανή μουσική και χορό, από το Βενετσιάνικο Μπαρόκ ως το Latin, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές, μαθητές, συνεργάτες του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού.