Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πλημμύρισε η παραλία του Βόλου στο «Καρναβάλι του Κόσμου 2012»

Με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, που κατά χιλιάδες συνέρευσαν στην παραλία του Βόλου για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα ο κύκλος των εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου 2012», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βόλου και οι «Ακροβάτες της Σιωπής» του Χαράλαμπου Παυλίδη, ενός φορέα με μεγάλη εμπειρία σε καρναβαλικές διοργανώσεις ευρωπαϊκού επιπέδου, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση».

Σε σεμινάριο της αυτοδιοίκησης στη Φλωρεντία θα μιλήσει ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης

Σε σεμινάριο που διοργανώνει η Επαρχία της Φλωρεντίας με τίτλο «Μητροπολιτικός Δήμος: Η ελληνική εμπειρία – η ιταλική προοπτική», έχει προσκληθεί να μιλήσει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, την ερχόμενη Πέμπτη 1η Μαρτίου. Ο κ. Σκοτινιώτης θα μεταφέρει στους Ιταλούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης την εμπειρία από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην Ελλάδα, ενώ στο ίδιο σεμινάριο θα μιλήσουν επίσης οι Πρόεδροι των Επαρχιών (δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση στην Ιταλία) Φλωρεντίας, Μιλάνου και Τορίνο. Το σεμινάριο πραγματοποιείται ενόψει της σχεδιαζόμενης στην Ιταλία μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση.

Παρεμβάσεις του Δήμου για έργα μονώσεων σε σχολεία

Εργασίες μονώσεων σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία συνεδρίασή του, στο πλαίσιο του έργου «Εργασίες συντήρησης οικοδομικών εγκαταστάσεων καθώς και αντιστοίχων εγκαταστάσεων θέρμανσης του 2012». Σύμφωνα με μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις σε τρία σχολεία και συγκεκριμένα: