Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία περαιτέρω καθυστέρηση στη δημοπράτηση της εργολαβίας - “σκούπα”

Την καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση της εργολαβίας - "σκούπα" που αφορά την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση του έργου οδικής παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, μεταφέρει για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό ΥΠ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Παράσταση πολιτών - Δήμου Βόλου στην Εισαγγελία με αίτημα την ασφαλή λειτουργία του Περιφερειακού

Στην Εισαγγελία Βόλου βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι και μαθητές των συνοικιών που συνορεύουν με την Περιφερειακή οδό Βόλου για να εκφράσουν την αγωνία τους για την επικινδυνότητα του δρόμου έτσι όπως αυτός λειτουργεί σήμερα και το αίτημα να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται από πλευράς αρμοδίων φορέων, ώστε αυτός να καταστεί λειτουργικός και κυρίως ασφαλής. Μαζί τους ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φώτης Λαμπρινίδης για να εκφράσει την συμπαράσταση και την ταύτιση των απόψεων της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα των κατοίκων.

Ο Δήμος Βόλου στο Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων

Ο Δήμος Βόλου συμμετέχει στο Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων – Green Greek Cities, που θεσμοθετείται με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των πόλεων που πρωτοστατούν ή επιθυμούν να πρωτοστατήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Ζωηρό ενδιαφέρον από τους Σέρβους για το Βόλο και το Πήλιο

Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου «FREIZEIT GARTEN TOURISTIK» συμμετείχε ο Δήμος Βόλου το διάστημα από 23 έως 26 Φεβρουαρίου, προβάλλοντας δυναμικά τον συνδυασμό Βόλου - Πηλίου ως έναν ελκυστικό και αναγνωρίσιμο τουριστικό προορισμό με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με κεντρικό σύνθημα «Bόλος-Πήλιο: Είναι Αλήθεια», ο Δήμος Βόλου παρουσίασε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής από δικό του χώρο στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ στην έκθεση πήραν μέρος 46 χώρες με 1.000 εκθέτες συνολικά.

Συστάσεις σε εκπροσώπους πολυκαταστημάτων για τη ρύπανση της πόλης από διανομή φυλλαδίων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χ. Τσαμπάζη με τους υπευθύνους των πολυκαταστημάτων που διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια στην πόλη, με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τις προβλέψεις της νέας κανονιστικής απόφασης για την αφισορρύπανση και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα. 

Παράνομη υλοτόμηση στο δάσος «Μετόχι» Πορταριάς

Επιστολή στον Δασάρχη Βόλου με την οποία τον ενημερώνει για υπόθεση παράνομης υλοτόμησης στο δάσος «Μετόχι» Πορταριάς, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού & Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας. Όπως αναφέρει, μετά από καταγγελίες δημοτών επισκέφθηκε ο ίδιος, μαζί  με τον Πρόεδρο της  Τοπικής Κοινότητας Πορταριάς κ. Βλαχούτσο, το δάσος «Μετόχι», που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Πορταριάς, όπου  διαπίστωσε ότι έγινε παράνομη κοπή δεκάδων αιωνόβιων δέντρων (δρύες).