Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ομιλία του Δημάρχου Βόλου στη Φλωρεντία για τα υπέρ και τα κατά του «Καλλικράτη»

Την εμπειρία από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην Ελλάδα, μετέφερε σε Ιταλούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος είχε προσκληθεί ως ομιλητής σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Επαρχία της Φλωρεντίας, την Πέμπτη 1η Μαρτίου, με τίτλο «Μητροπολιτικός Δήμος: Η ελληνική εμπειρία – η ιταλική προοπτική». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε ενόψει της σχεδιαζόμενης στην Ιταλία μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, όχι μόνο των αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά και των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάλυψαν το γεγονός και φιλοξένησαν τις απόψεις του Δημάρχου Βόλου.

Προωθούνται το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου και η τροποποίηση Ζ.Ο.Ε. από το ΥΠΕΚΑ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για το ζήτημα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων τεχνικού χαρακτήρα που έχουν τα στελέχη της Πολεοδομίας Δήμου Βόλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μόσχος για το κρίσιμο αυτό θέμα. Αυτή την περίοδο τα στελέχη του Υπουργείου που επιβλέπουν το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, Μ.Θέμου και Α.Αρβανιτάκη, επεξεργάζονται τις προτάσεις του Δήμου Βόλου και των υπολοίπων τοπικών φορέων και ετοιμάζουν την εισήγηση τους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σηφουνάκη, ο οποίος με τη σειρά του θα προωθήσει το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία και έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος.

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για την Πράξη Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για το ζήτημα της Πράξης Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής,  που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας και επί μακρόν χρονικό διάστημα προσπαθούσε να κανονίσει μια τέτοια συνάντηση.

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών στα Κάτω Λεχώνια

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, επισκευών και υγειονομικής αναγνώρισης των δεξαμενών στα Κάτω Λεχώνια, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ. Το νερό κατά την περίοδο καθαρισμού και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης δεν είναι κατάλληλο για πόση, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών θα σημειωθούν διακοπές στην υδροδότηση απροσδιόριστου χρόνου.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για οικογένεια στον Άγ. Ονούφριο

Την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, για τον καθαρισμό οικίας στον οικισμό του Αγίου Ονουφρίου και την υποστήριξη της οικογένειας που διαμένει σ’ αυτήν, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας. Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του, μετά από γραπτή έκθεση Κοινωνικής Λειτουργού του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σχετικά με  τις συνθήκες διαβίωσης της συγκεκριμένης οικογένειας στον Άγιο Ονούφριο, επισκέφθηκε ο ίδιος την οικία, από κοινού με την Κοινωνική Λειτουργό, όπου και διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος.