Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δήμος Βόλου: Το Δασαρχείο έχει την ευθύνη για την προστασία των δασών

Να αναλάβει τις ευθύνες της που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά την προστασία των δασών, καλεί την υπηρεσία του Δασαρχείου ο Δήμος Βόλου, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του Δασάρχη Ν. Ντίτορα προς τον Δήμαρχο Βόλου και σε δηλώσεις του ιδίου που φιλοξενήθηκαν στον τοπικό τύπο στις 2.3.2012. Σε αντίθεση με όσα ισχυρίσθηκε ο κ. Ντίτορας, ο Δήμος Βόλου τονίζει ότι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η αρμοδιότητα για τη φύλαξη, επιτήρηση και γενικότερα για την προστασία των μη δημόσιων δασών και δασικών  εκτάσεων, ανήκει αποκλειστικά στο Δασαρχείο.

Σύσκεψη για πολεοδομικά θέματα στη Νέα Αγχίαλο

Πολεοδομικά θέματα που αφορούν τη Νέα Αγχίαλο και τους όμορους οικισμούς, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι Αντιδήμαρχοι, Πολεοδομίας - Διαφάνειας κ. Ν.Μόσχος και Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Βόλου και Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, με το προεδρείο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αγχιάλου, εκπροσώπους των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στους οικισμούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολεοδομίας, τη Δευτέρα 5.3.2012 στη Νέα Αγχίαλο.

Οι μαθητές στηρίζουν το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»

Με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου συμμετέχουν με εργασία τους για τις Γαλάζιες Σημαίες σε δυο εκπαιδευτικές διοργανώσεις: στο  πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «teachers4Europe» και στο «Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Σ.Μπαρτζιώκα επισκέφθηκε το σχολείο, μίλησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους σχετικά με το πρόγραμμα. Οι μαθητές εκδήλωσαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ενημερωτική εκστρατεία κατά του Aids στο Βόλο

Ο Δήμος Bόλου στηρίζοντας κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών όλων των ηλικιών, κυρίως όμως των νέων ανθρώπων, σε θέματα υγείας και πρόληψης, συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία κατά του Aids με θέμα: «Αλυσίδα ζωής – Δώστε τα χέρια» που υλοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό,  κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και εθελοντές των Υπηρεσιών Υγείας αρμοδιότητας της  5η Υγειονομικής Περιφέρειας θα βρίσκονται στο  Βόλο την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά ενημερωτικών δράσεων με τη συνεργασία και του Δήμου Βόλου.