Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Μπήκε οριστικό τέλος στις μεθοδεύσεις για το ακίνητο της «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το ακίνητο και το μέλλον της εταιρείας «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.», ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όταν επί τόσους μήνες επισημαίναμε ότι κάποιοι βλέπουν σαν ευκαιρία για “real estate” το δημόσιο ακίνητο που παραχωρήθηκε, για συγκεκριμένη χρήση, στην εταιρεία «ΙΑΣΩΝ  Α.Ε.», δεν φανταζόμασταν ότι η υπόθεση έχει τέτοιο βάθος.

Στήριξη Δήμου Βόλου σε εναλλακτικές οικονομικές δραστηριότητες

Στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου και ειδικότερα στην περιοχή του ενιαίου κοινόχρηστου χώρου (Κ.Χ. 4Ν) ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται εργασίες από συνεργείο του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας που προωθεί ως μέσο συναλλαγής την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα, με τη στήριξη και του Δήμου Βόλου.

Έντονες διαμαρτυρίες για τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων Ανακασιάς-Αγ. Ονουφρίου

Στα προβλήματα λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, επανέρχεται ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς-Ιωλκού-Μακρινίτσας κ. Γ.Γκουντέλιας με επιστολή του προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και τον Διευθυντή του Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Όπως αναφέρει ο κ. Γκουντέλιας, «εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνται εξαιτίας της μη εύρυθμης λειτουργίας των ιατρείων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, με αποτέλεσμα να στερούνται ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα της απλής συνταγογράφησης. Δυστυχώς όμως, παρά τις παρεμβάσεις μας, τις εκκλήσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων, μέχρι σήμερα λύση δεν έχει βρεθεί και εξακολουθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση».

Ο Δήμος Βόλου τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Συνεχίζεται το τετραήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Όταν η 7η Τέχνη συναντά …τη βία κατά των Γυναικών», που διοργανώνει το Τοπικό  Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου με αφορμή την Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας προσπαθώντας να συμβάλει γενικότερα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και ειδικότερα στην κακοποίηση και βία που υφίστανται τα παιδιά και οι γυναίκες πραγματοποιεί αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στον κινηματογράφο Αχίλλειο.

Εθελοντική δενδροφύτευση στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού

Εξόρμηση εθελοντικής δενδροφύτευσης πραγματοποιεί η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Ιωλκού και το «Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 στη θέση «Αγία Βαρβάρα» της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ονουφρίου, από τις 9 το πρωϊ. Θα φυτευτούν 20 ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, 20 τούγιες, 70 πικροδάφνες και 70 σπάρτα. Επίσης θα φυτευτούν στο λόφο της Αγίας Ειρήνης στην Ανακασιά 7 έλατα και 1 σεκόγια.