Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΚΕΔΕ κατά «ανενημέρωτου» Λοβέρδου για τα προνοιακά επιδόματα

Σε αποκατάσταση της αληθείας προχωρά, με ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αφορμή τις ευθύνες που επέρριψε στους Δημάρχους για τα προνοιακά επιδόματα-μαϊμού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Η ΚΕΔΕ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενημερώνει τον υπουργό πως οι Δήμοι ούτε εξετάζουν, ούτε μετέχουν σε κάποια επιτροπή, αλλά η ευθύνη τους -και μάλιστα από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους- εξαντλείται στην καταβολή επιδομάτων στους δικαιούχους.

Νέα παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου υπέρ των απολυμένων της ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ

Να επιτραπεί η πρόσβαση του Σωματείου των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», στο φάκελο της εταιρείας με την επωνυμία «ARCELORMITAL FLAT CARBON S.A.», ο οποίος τηρείται στο τμήμα Μητρώου/Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. της Διεύθυνσης Μητρώων και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μίχαλο.

Αναφορά του Δήμου Βόλου στην Εισαγγελία για τις καταγγελίες κατοίκων των Κ. Λεχωνίων

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών προσέφυγε ο Δήμος Βόλου για το θέμα των καταγγελιών της Επιτροπής Πολιτών Κάτω Λεχωνίων, σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου οι κάτοικοι να αποδεχθούν τις υπηρεσίες της έναντι συμφωνημένης αμοιβής. Λαμβάνοντας υπόψη σχετικό υπόμνημα της Επιτροπής, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών παρακαλώντας για τις δικές της ενέργειες.

Απάντηση Π. Πελεκάνου στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου

Σε απάντηση των δηλώσεων του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστα Τσέλιου όπως αυτές αναφέρονται στον τοπικό τύπο της 20ης Φεβρουαρίου 2012, ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου και Δημοτικής Ενότητας Βόλου κ. Παντελής Πελεκάνος διευκρινίζει τα ακόλουθα: «Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο  κλάδος σε τοπικό επίπεδο,  κάτω από τις πιέσεις που ασκεί η βαθιά οικονομική κρίση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντίστοιχο πνεύμα συνεργασίας υπάρχει και από την πλευρά της νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, αν και στις αναφορές του προέδρου της κ. Κ.Τσέλιου, φαίνεται να  υπερισχύει η  ιδιότητα του μέλους της παράταξης της  μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εργασίες διαγράμμισης του οδικού δικτύου στο Δήμο Βόλου

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες διαγράμμισης του οδικού δικτύου Δήμου Βόλου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Γ. Βασιλείου Ε.Δ.Ε.» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 139.500€ (προϋπολογισμός μελέτης 150.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Σύμφωνα, δε, με τη σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την έναρξη των εργασιών.