Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Την λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε δυο κτίρια της Παιδόπολης, προωθεί ο Δήμος Βόλου

Χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδος–Ηπείρου 2007–2013, διεκδικεί ο Δήμος Βόλου για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων σε δυο κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση. Το θέμα εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την υποβολή της πρότασης στο σχετικό πρόγραμμα.

Τη Μ. Δευτέρα η κλήρωση για τους κομποστοποιητές

Περισσότεροι από 600 δημότες, απ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου για συμμετοχή στο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης και τη δωρεάν διάθεση 350 σετ κάδων – κομποστοποιητών για την ανακύκλωση των οικιακών οργανικών απορριμμάτων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε την Τρίτη 3 Απριλίου και η κλήρωση θα γίνει τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, παρουσία των δημοτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

O Δήμος Βόλου προωθεί την αεροπορική σύνδεση με Κύπρο

Την έντονη επιθυμία του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων της περιοχής με την Κύπρο, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, θέτοντας εκ νέου το ενδιαφέρον για αεροπορική σύνδεση του Βόλου με την Κύπρο. Η επιστολή απευθύνεται με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθυμίου Φλουρέτζου με θέμα την «παρουσίαση του σχεδίου παροχής κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για προσέκλυση τουριστών από νέους προορισμούς».