Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Παίζουμε με τη φωτιά αν αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα ευκαιριακά και αποσπασματικά

Ο Δήμαρχος Βόλου τοποθετήθηκε σήμερα στο θέμα δημιουργίας Κέντρων Μεταναστών, χαρακτηρίζοντας «παιχνίδι με τη φωτιά» την αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος. «Παίζουμε κυριολεκτικά με τη φωτιά αν αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα ευκαιριακά και αποσπασματικά. Και αποτελεί επικίνδυνη αυταπάτη αν πιστεύουμε πως υιοθετώντας μερικές λέξεις και σύμβολα που αποτελούν σημαία για κάποια ακροδεξιά μορφώματα, θα αποτρέψουμε την εκλογική τους ενίσχυση. Το ακριβώς αντίθετο επιτυγχάνουμε», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε:

Π. Σκοτινιώτης: Να δρομολογηθούν, έστω και τώρα, δυναμικές αντιδράσεις για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης

Την ανάγκη να σημάνει συναγερμός για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης επανέλαβε, για μία ακόμη φορά σήμερα, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, σε δηλώσεις του με αφορμή την διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Αναφερόμενος στις δραστικές μειώσεις στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους το τελευταίο 6μηνο, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι οι περικοπές των τακτικών εσόδων των Δήμων έφθασαν στο 26,5%. Αν συνεχιστεί αυτή κατάσταση, σύντομα θα φτάσουμε στο σημείο να μην επαρκούν  ούτε καν για τη μισθοδοσία του προσωπικού των Δήμων.

Μαθήματα οικολογικής οδήγησης για 40 οδηγούς της Καθαριότητας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο οικολογικής οδήγησης σε 40 οδηγούς της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη στο Δημαρχείο του Βόλου. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE «Ανάπτυξη Τοπικών Σχεδίων Δράσης για την κλιματική αλλαγή» (CLIM LOCAL 2020), που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου, ενώ η εκπαίδευση, διάρκειας 6 ωρών, έγινε από πιστοποιημένο δάσκαλο στην οικολογική οδήγηση.

Ευρωπαίοι εθελοντές διοργανώνουν πασχαλινή γιορτή για ΑμεΑ

Μια ιδιαίτερη πασχαλινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Μ. Δευτέρας 9 Απριλίου 2012, στο χώρο του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια», στα Κήπια Ανακασίας, με τη συμμετοχή μελών των Συνεταιρισμών «Ηλιοτρόπια» και «Αργώ», καθώς και μελών του Κέντρου Διημέρευσης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ. Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα περιλαμβάνει εικαστικές δράσεις, ζωγραφική, φύτευση λουλουδιών, κατασκευές κοσμημάτων, μουσική, χορό και διαδραστικά παιχνίδια.