Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Συνάντηση Κ. Καρτάλη - Π. Σκοτινιώτη για τα ζητήματα του Δήμου Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά θέματα και εκκρεμότητες της περιοχής, όπως η πορεία του Ρυθμιστικού Σχεδίου, η λειτουργία του λιμανιού, οι εξελίξεις στο έργο του Περιφερειακού και η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ανησυχία για το μέλλον των δομών ψυχικής υγείας στο Βόλο

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρ. Λοβέρδου, ζητεί με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούν οι περικοπές και η σημαντική καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών «Μαζί» και «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το υπουργείο. Ο κ. Σκοτινιώτης εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της  λειτουργίας των δομών ψυχικής υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τυχόν αναστολή της θα σήμαινε για την πόλη του Βόλου αλλά κυρίως για τους πάσχοντες και τους συγγενείς τους, σοβαρή οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη και επανένταξή τους στην ευρύτερη κοινότητα.

Το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για το τετραήμερο του Πάσχα

Κανονικά θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου το επόμενο τετραήμερο, προκειμένου η πόλη να διατηρηθεί καθαρή, τόσο στο κέντρο όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Στόχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, είναι ο ενιαίος Δήμος Βόλου στο σύνολό του να παρουσιάσει ελκυστική εικόνα στους επισκέπτες που αναμένονται στην περιοχή για τις πασχαλινές διακοπές. 

Απάντηση Δήμου Βόλου στο ΤΕΕ Μαγνησίας για τα έργα δι’ αυτεπιστασίας

"Σκοπιμότητες υπηρετεί η στοχοποίηση της Δημοτικής Αρχής από το ΤΕΕ"
Στην περίπτωση της Πλατείας Πανεπιστημίου, η Διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ μάς εγκάλεσε γιατί αρκεστήκαμε για τη μελέτη στα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και στην εθελοντική συνδρομή κάποιων πανεπιστημιακών, και δεν καταφύγαμε σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και σε ανάθεση της μελέτης σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο. Στην περίπτωση του Ρυθμιστικού, μάς έλεγξε γιατί με τα στελέχη της  Πολεοδομικής μας Υπηρεσίας καταφέραμε ουσιαστικά να επαναδιατυπώσουμε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο είχε στηριχθεί στη μελέτη του ιδιωτικού μελετητικού γραφείου, και δεν ζητήσαμε  την εκπόνηση  νέας μελέτης.

Ν. Οικονόμου: Aστεία τα περί πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης υπαλλήλου του Δήμου

Αναφορικά με την «καταγγελία» και την παράσταση διαμαρτυρίας  καθαριστριών σχολείων και συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης για την πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε σε καθαρίστρια-υπάλληλο του Δήμου, την ανανέωση των προσλήψεων των καθαριστριών και τη νομοθεσία περί απασχόλησής τους κατά τις περιόδους των αργιών σε άλλες υπηρεσίες, η Αντιδήμαρχος, Ν. Οικονόμου, δήλωσε τα εξής: Σε καθαρίστρια-υπάλληλο του Δήμου επιβλήθηκε από τη διοικητική προϊσταμένη της αρμόδιας Υπηρεσίας, χωρίς καμία συμμετοχή της δημοτικής αρχής,  πειθαρχική ποινή για παράπτωμα, που τελέστηκε σε ανύποπτο χρόνο, στα μέσα Δεκεμβρίου 2011.