Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Επί τάπητος τα προβλήματα της Νέας Αγχιάλου

Τα προβλήματα της περιοχής Νέας Αγχιάλου εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τους εργαζόμενους της Δημοτικής Ενότητας, τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου και των  Τοπικών Κοινοτήτων Μικροθηβών και Αϊδινίου και εκπροσώπους όλων των φορέων της περιοχής, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Π. Πελεκάνου, Χ. Τσαμπάζη και Φ. Λαμπρινίδη.

Απόφαση της Επιτροπής του αρ. 152 για ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος στη Μακρινίτσα

Κοινοποιήθηκαν χθες στο Δήμο Βόλου οι αποφάσεις της Επιτροπής του αρ. 152 του Ν. 3463/2006 που αφορούν την υπόθεση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μακρινίτσα. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, με την 147/2011 απόφαση της, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την μη ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, παρά την αντίθετη εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Νικολάου Μόσχου.

Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων θα υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου

Ο Δήμος Βόλου είναι ένας από τους 15 Δήμους της Ελλάδας οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, μέσω περιφερειακού ΕΣΠΑ, με σκοπό την εφαρμογή Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων. Στόχος των σχεδίων που θα εκπονηθούν και θα εφαρμοστούν στους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας είναι να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών των ΟΤΑ προσαρμόζοντας τις δράσεις τους στις ανάγκες των γυναικών οι οποίες σε περιόδους οικονομικής κρίσης πλήττονται περισσότερο.Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι δίνεται πλέον στους Δήμους η δυνατότητα να παίξουν  ουσιαστικό ρόλο στην υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων που θα επαναπροσδιορίσουν τη θέση της γυναίκας, στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον της.