Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Η υπεράσπιση της Αυτοδιοίκησης υπόθεση όλων των πολιτών

«Σήμανε πλέον συναγερμός για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, δεν πάει άλλο», τόνισε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι εξαιτίας των δραστικών περικοπών στους πόρους της Αυτοδιοίκησης. Μία ημέρα μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για το θέμα αυτό και δέκα μόλις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο κ. Σκοτινιώτης προειδοποίησε ότι εάν, η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, δεν στηρίξει την Αυτοδιοίκηση ως θεσμό που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική συνοχή και στην αναθέρμανση των τοπικών οικονομιών, οι Δήμοι πολύ σύντομα θα οδηγηθούν σε κατάρρευση. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών ο αγώνας της ΚΕΔΕ για την υπεράσπιση της Αυτοδιοίκησης και τη  στήριξη των οικονομικών της.

Πρόταση συνεργασίας για υιοθεσία αδέσποτων ζώων

Τη συνεργασία των επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Βόλου, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς. Συγκεκριμένα, με έγγραφο που απέστειλε στο Σύνδεσμο  Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο κ. Παντσάς προτείνει στους επιχειρηματίες που έχουν ανάγκη φύλαξης των επαγγελματικών χώρων τους, να υιοθετήσουν ένα σκυλί-φύλακα από το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου.

Απομακρύνθηκε μία ακόμη κεραία κινητή τηλεφωνίας

Αποδίδει καρπούς η συστηματική προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά την αυθαίρετη λειτουργία και εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, καθώς μία ακόμη καμουφλαρισμένη κεραία που λειτουργούσε στην «καρδιά» της πόλης απομακρύνθηκε έπειτα από το σχετικό τελεσίγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.