Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Καθαρισμός υδατοδεξαμενής άρδευσης στα Κάτω Λεχώνια

Η Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. προχώρησαν σήμερα στον καθαρισμό της υδατοδεξαμενής άρδευσης Κάτω Λεχωνίων η οποία είχε να καθαρισθεί πάνω από τέσσερα (4) χρόνια. Εργολάβος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. απομάκρυνε τρία φορτηγά λάσπη από φερτές ύλες, έγινε καθαρισμός από την περιμετρική βλάστηση και η δεξαμενή πλύθηκε και απολυμάνθηκε ώστε να είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί την επόμενη αρδευτική περίοδο.

Γιορτή Λουλουδιών στην Άλλη Μεριά

Για 14η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Άλλη Μεριά η «Γιορτή Λουλουδιών», με έκθεση λουλουδιών και πενθήμερο εορταστικών εκδηλώσεων από τις 28/4/2012 έως τις 2/5/2012. Η «Γιορτή Λουλουδιών 2012» διοργανώνεται από τη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Τοπικής Κοινότητας Άλλης Μεριάς (Τοπικό Συμβούλιο, Εξωραϊστικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο, Δημοτικό Σχολείο & Σύλλογο Γονέων, Αθλητικό Σύλλογο «ΙΑΣΩΝ»). H Άλλη Μεριά έχει μακρόχρονη παράδοση στα φυτά και τα λουλούδια και ό,τι εκτίθεται, είναι μόνο από ντόπιους παραγωγούς. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαϊου 2012 και ώρα 20:30 μ.μ. στο χώρο εκθέσεων (κεντρικό πάρκινγκ). 

Προωθείται η ολοκλήρωση καθαίρεσης επιχρισμάτων στο πρώην Πολυκλαδικό

Ξεκινά άμεσα το έργο «Ολοκλήρωση καθαίρεσης επιχρισμάτων οροφών του σχολικού συγκροτήματος πρώην Πολυκλαδικό», καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κων/νος Λαβός Ε.Δ.Ε.» που ανέλαβε την εκτέλεσή του. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 108.897,51 € (προϋπολογισμός μελέτης 185.000 €) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011).