Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ζωηρό ενδιαφέρον από Κύπριους για το Βόλο και το Πήλιο

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι 2012» που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από 25 έως 29 Απριλίου, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προβάλλοντας δυναμικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Με σύνθημα «Φέτος στηρίζουμε Ελλάδα», οι Κύπριοι επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης προκειμένου να ενημερωθούν για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς ενόψει των καλοκαιρινών τους διακοπών. Το ενδιαφέρον για το Βόλο και το Πήλιο υπήρξε μεγάλο.

Διάνοιξη δρόμου στην περιοχή του Αναύρου για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων

Στην κατεδάφιση παλαιάς οικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Φιλιππίδη, πρόκειται να προχωρήσει αύριο ο Δήμος Βόλου, δίνοντας λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και των περιοίκων. Πιο συγκεκριμένα, το οικόπεδο με παλαιά οικία, πρώην ιδιοκτησίας Ελένης Φηύγα και Κωνσταντίνου Τσιργή, στην διασταύρωση της οδού Γαλλίας και του παρόχθιου δρόμου του Αναύρου (Φιλιππίδη), ρυμοτομείται πλήρως σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο πόλης του 1930, όπως και όλα τα όμορα οικόπεδα, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το προβλεπόμενο πλάτος της παρόχθιας οδού Φιλιππίδη.

Ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα ξεκινά ο Δήμος Βόλου

Προσπάθεια να μπει ένα φρένο στον φαύλο κύκλο συνεχούς αύξησης των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Βόλου, καταβάλλει η Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται να ξεκινήσει άμεσα έλεγχος των δεσποζόμενων ζώων προκειμένου να διαπιστώνεται αν φέρουν ηλεκτρονική σήμανση από τα αρμόδια όργανα (Δημοτική Αστυνομία, υπηρεσίες του Δημοτικού Καταφυγίου, Θηροφυλακή, Κτηνιατρική Υπηρεσία, κ.λ.π.) σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.9 του Ν.4039/12 και θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα (άρθρο 21).