Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παγκόσμιο τουρνουά Πόλο Γυναικών στο Βόλο

Στους ρυθμούς του προκριματικού τουρνουά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών “WORLD LEAGUE” κινείται από σήμερα η πόλη του Βόλου, η οποία μέσα από τη διοργάνωση κορυφαίων διοργανώσεων ενδυναμώνει συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος», με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Ελλάδας και των εθνικών ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας και της Ολλανδίας, έως και την Κυριακή 13 Μαϊου.

Από το εθελοντικό κίνημα οι λαμπαδηδρόμοι του Βόλου

Οκτώ δημότες του Βόλου που δραστηριοποιούνται έντονα στο εθελοντικό κίνημα, επέλεξε η Δημοτική Αρχή Βόλου να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία «Λονδίνο 2012», θέλοντας με την απόφασή της αυτή να τιμήσει την προσφορά των εθελοντών στις τοπικές υποθέσεις και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, για τη διάδοση των υψηλών αξιών του εθελοντισμού και του αθλητισμού.

Εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς δημοτικών κτιρίων και σχολείων

Ξεκινά άμεσα η εκτέλεση του έργου «Βελτίωση ενεργειακής συμπεριφοράς δημοτικών κτιρίων και σχολείων Δημοτικής Ενότητας Βόλου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Β. Κυρίτσης και ΣΙΑ ΕΤΕ» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 88.400,00€ (προϋπολογισμός μελέτης 170.000€) και θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και το πρόγραμμα “LIFE”.

Βλάβη σε αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι η λειτουργία του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες Νεάπολη και Άγιοι Ανάργυροι, η οποία είχε διακοπεί από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης εξαιτίας βλάβης σε αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ. Συγκεκριμένα, η βλάβη σημειώθηκε σε τροφοδοτικό αγωγό που βρίσκεται στην οδό Λαρίσης, στο κέντρο του δρόμου και σε βάθος 2 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα εισόδου στην πόλη του Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Από τον συγκεκριμένο αγωγό τροφοδοτούνται οι περιοχές Νεάπολης, Αγίων Αναργύρων και το παραλιακό μέτωπο της οδού Αργοναυτών.