Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ουδέποτε ο Δήμος Βόλου δημοπράτησε έργο χωρίς διασφαλισμένη πίστωση

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας περί «παντελώς αναξιόπιστης πηγής χρηματοδότησης προς δημοπράτηση έργων» από το Δήμο Βόλου διευκρινίζονται τα εξής: «Ο νέος Δήμος Βόλου, από την 1-1-2011 και εξής, ουδέποτε έχει δημοπρατήσει έργο χωρίς δεδομένη και διασφαλισμένη πηγή χρηματοδότησης (ΣΑΤΑ, ΕΣΠΑ, ΟΣΚ κλπ.). Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει τραβήξει κόκκινη γραμμή με ατελέσφορες πρακτικές του παρελθόντος και έχει επιβάλει νέο τρόπο διοίκησης, με διαφάνεια και καθαρές διαδικασίες. Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, ο προγραμματισμός των έργων και η διαχείριση των διατιθέμενων πόρων γίνονται με σχέδιο, ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες (αποφάσεις του Δ.Σ. κλπ.).

Κατάλληλο για πόση το νερό της Αγριάς

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντικατάσταση του αντλητικού μηχανισμού και στη δεύτερη γεώτρηση της Αγριάς, που βρίσκεται στη θέση «Τρύπιο Λιθάρι», και κατά συνέπεια αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση της περιοχής. Μετά και τις αναλύσεις που έγιναν το νερό είναι πλέον κατάλληλο για κάθε χρήση. «Ευχαριστούμε τους συμπολίτες για την κατανόηση που έδειξαν αυτές τις ημέρες και δεσμευόμαστε ότι και στο μέλλον θα αντιμετωπίζουμε τα όποια  προβλήματα με απόλυτη υπευθυνότητα», επισήμαναν σε δηλώσεις τους τόσο ο Αντιδήμαρχος Αγριάς Ν. Στόϊκος, όσο και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης.

Κλειστό για απολύμανση το 14ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Κλειστό θα παραμείνει αύριο Τετάρτη, 23 Μαΐου, το 14ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη, προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης και καθαρισμού των χώρων, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθητή του σχολείου. Όπως έγινε γνωστό, ο μικρός μαθητής παρουσίασε υψηλό πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας και μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαγνώστηκε η ασθένεια.

Ο Δήμος Βόλου υλοποιεί δράσεις απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος “Προώθηση Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Βόλο” της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠ-ΕΚΟ Βόλου, που χρηματοδοτείται με 440.000 ευρώ από την Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία. Στόχος της δράσης είναι η εξασφάλιση δημιουργίας θέσεων απασχόλησης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ) με την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.