Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο Δήμος Βόλου για το γκαράζ της Φιλελλήνων

«Η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου και την εκκαθάριση της υπόθεσης που αφορά την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην οδό Φιλελλήνων, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε τελματώσει». Αυτό τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου κ. Φ. Λαμπρινίδης σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σ. Αναγνώστου, στην οποία παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη του έργου, υπενθυμίζοντας ότι πλήρης ενημέρωση για το θέμα είχε γίνει σε σύσκεψη αντιπροσωπειών του Δήμου και του ΤΕΕ Μαγνησίας, με επικεφαλής τον ίδιο τον ο κ. Αναγνώστου, πριν από λίγους μήνες.

Σε εξέλιξη τα έργα οδοποιίας του Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκαταστάσεων και συντήρησης οδών στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν ενταχθεί ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα από το 2011. Η συνολική δαπάνη των έργων ανέρχεται σε 533.000 € και κατασκευάζονται με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ). Στο πρόγραμμα συντηρήσεων οδοποιίας περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση τομών ιδιαίτερα σε διασταυρώσεις ώστε να καλυφθούν οι λακκούβες, επισκευές κρασπεδορείθρων, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων. 

Τουριστικό άνοιγμα του Δήμου Βόλου στην αγορά του Βελγίου

Πέντε βέλγους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας των Βρυξελλών, θα φιλοξενήσει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Βόλου. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι μέσα από τη φιλοξενία των δημοσιογράφων να προβάλει την πόλη ως αεροπορικό προορισμό και τους εναλλακτικούς συνδυασμούς που προσφέρονται ως μη κορεσμένοι προορισμοί διακοπών, κάνοντας ένα ακόμη άνοιγμα σε νέα τουριστική αγορά, αυτή του Βελγίου.

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη με παλαίμαχους αθλητές του βόλλευ

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν  σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αττικής Ι. Πλατσής και ο Αντιπρόεδρος Κ. Αμπελάς, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη για το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Βόλλεϋ Ανδρών-Γυναικών, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και τη Διεύθυνση  Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Ζαχαρία Σακκή

Ο Δήμος Βόλου οργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στον βολιώτη «αιωνόβιο» ομογενή και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ζαχαρία Σακκή, την  Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Το συγγραφικό έργο του συγγραφέα θα παρουσιάσει η  Νένα Ζήση, MSc Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αποσπάσματα των βιβλίων του θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Χαιρετισμός Π. Σκοτινιώτη στο Διεθνές Συνέδριο: «Εκκλησιολογία και Εθνικισμός στη Μεταμοντέρνα Εποχή»

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με τίτλο «Εκκλησιολογία και Εθνικισμός στη Μεταμοντέρνα Εποχή», ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισήμανε τα ακόλουθα: «Στις πλουραλιστικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες μας, το φαινόμενο του εθνικισμού και η συζήτηση για την εθνική ταυτότητα αποτελούν ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα. Γύρω από το θέμα αυτό αντιπαρατίθενται όχι μόνο ιδές και απόψεις, αλλά και πολιτικές προτάσεις και πρακτικές. Από τη μια λοιπόν, έχουμε όσους ακόμη θέλουν να ατενίζουν με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία το μέλλον, αντιλαμβανόμενοι το έθνος και την ταυτότητα με όρους ανοικτής κοινωνίας και οικουμενικότητας των αξιών.