Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης για την εργολαβία – σκούπα του Περιφερειακού

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Σίμο Σιμοπουλο η απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση  πίστωσης για το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη ο ίδιος ο κ. Σιμόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς το απόγευμα.

Εκατοντάδες μαθητές του Δήμου Βόλου γιόρτασαν την Ημέρα για το περιβάλλον

Περισσότεροι από 700 μαθητές από 20 δημοτικά σχολεία της πόλης κατέκλυσαν σήμερα το πάρκο Αναύρου και άλλα πέντε σημεία του ενιαίου Δήμου Βόλου - Συνεταιρισμός «Ηλιοτρόπιο», Νέα Αγχίαλος, Κριθαριά, Αγριά και Λεχώνια - όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Αλλεπάλληλα και κατά συρροή τα κρούσματα κλοπής καλωδίων

Σε μείζον πρόβλημα για το Δήμο Βόλου εξελίσσονται τα περιστατικά κλοπής καλωδίων δημοτικού φωτισμού, τα οποία είναι καθημερινά και, αφενός μεν επιβαρύνουν οικονομικά το Δήμο, αφετέρου δε προκαλούν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών όπου σημειώνονται, αφού μεγάλες περιοχές βυθίζονται στο σκοτάδι για πολλές ημέρες. Τα περιστατικά αποδίδονται σε συστηματική και οργανωμένη δράση "κυνηγών" χαλκού που κλέβουν τα καλώδια ηλεκτροδότησης προκειμένου να πουλήσουν το μέταλλο, ταυτόχρονα όμως προκαλούν εκτεταμένες φθορές στο δίκτυο οι οποίες απαιτούν κόστος και χρόνο για να αποκατασταθούν.

Αποτελεσματικοί έλεγχοι ενάντια στο παρεμπόριο

Οργανωμένες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό παράνομων μικροπωλητών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στις λαϊκές αγορές, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαΐου από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς τη συμμετοχή κλιμακίων του Σ.Δ.Ο.Ε. Κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων που διενεργούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες έγιναν κατασχέσεις δεκάδων προϊόντων διαφόρων ειδών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συμπληρωματικές εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου σε συνεργασία με τη Λιμενική Αστυνομία, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Βόλου για την πάταξη του παρεμπορίου.