Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Διεθνές Συνέδριο στο Βόλο με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Τουρισμού

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη Τουρισμού στην “Ευρώπη για τους Πολίτες” (Sustainable Development of Tourism in “Europe for Citizens”) είναι το θέμα Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο του έργου SECRET: «Βιώσιμος, Οικολογικός-Πολιτιστικός&Υπεύθυνος Ευρωπαϊκός Τουρισμός», του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Βόλου, αύριο Παρασκευή 29 Ιουνίου με ώρα έναρξης 09:00 το πρωί.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση από τη ΔΕΥΑΜΒ των μεγάλων προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης Αγριάς

Με συνεχείς παρεμβάσεις και συστηματική προσπάθεια η ΔΕΥΑΜΒ επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης Αγριάς,  ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, η υδροδότηση της Αγριάς από δύο γεωτρήσεις καλύπτει οριακά τις ανάγκες της περιοχής σε νερό, ενώ οι συνεχείς ηλεκτρολογικές βλάβες στη μία από τις δυο γεωτρήσεις (στη θέση «Τρύπιο Λιθάρι»), προκαλούν συχνές διακοπές υδροδότησης και συνεχή προβλήματα στο δίκτυο. Την ίδια ώρα, η κεντρική δεξαμενή, δυναμικότητας 200 κυβικών, λόγω κατασκευαστικού προβλήματος δεν μπορεί να καλύψει τον συγκεκριμένο όγκο νερού και λειτουργεί ως δεξαμενή των 100 κυβικών.

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου προς τιμή των κωπηλατών

Ο Δήμος Βόλου διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή των κωπηλατών, που εθελοντικά συμμετείχαν και συνέβαλαν με επιτυχία στην  πραγματοποίηση του πλου της «ΑΡΓΩ» στον Παγασητικό κόλπο, στο πλαίσιο της κινηματογράφησης του πλοίου από την αυστραλέζικη εταιρεία παραγωγής ιστορικών ντοκιμαντέρ OXUS SECRETS OF A LOST WORLD, στο διάστημα από 8 έως11 Ιουνίου 2012. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Από 16 έως 22 Ιουλίου οι εκδηλώσεις για την «Ψαράδικη Βραδιά» στην Αγριά

Σύσκεψη με θέμα τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά 2012» που θα διαρκέσουν από 16 έως 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αγριάς – Αρτέμιδας Ν. Στόϊκου, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ. Παντσά και μελών της Δημοτικής Κοινότητας. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, όπως του Γ.Σ. Αγριάς «ΘΗΣΕΑΣ», του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος», της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, του Συλλόγου Καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης Αγριάς.