Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Δη.Πε.Θε. Βόλου εγκαινιάζει το φεστιβάλ Επιδαύρου 2012

Με την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» που παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το Δη.Πε.Θε. Βόλου σε συμπαραγωγή με τον πρωταγωνιστή της παράστασης Αιμίλιο Χειλάκη, θα «ανοίξει» το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου. Στην πρεμιέρα των Επιδαύριων έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ θα παραστεί και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.

Έλεγχοι της Πολεοδομίας σε πολυκαταστήματα

Εκτεταμένους ελέγχους σε όλα τα μεγάλα καταστήματα εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης, ξεκίνησε η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (από 16 Μαΐου) ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Ν. Μόσχος είχε ζητήσει να προβούν αυτεπάγγελτα σε εκτεταμένους ελέγχους όλων των μεγάλων καταστημάτων (πολυκαταστήματα, υπεραγορές, super market), για τα οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια την τελευταία 5ετία, προκειμένου να ελεγχθεί και να ταυτιστεί η πραγματική κατάσταση των κτισμάτων με τα στοιχεία της άδειας για το καθένα από αυτά. Ιδιαιτέρως δε να ελεγχθούν οι θέσεις στάθμευσης, ο αριθμός, η δέσμευση και η θέση αυτών.

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με σωματείο καθαριστριών σχολείων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχε σήμερα το Σωματείο Καθαριστριών σχολικών κτιρίων Νομού Μαγνησίας, για το θέμα των συμβάσεων προσωπικού και τις επικείμενες αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων. Οι εκπρόσωποι του κλάδου, συνοδευόμενες από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, ενημέρωσαν τον κ. Σκοτινιώτη για το πρόβλημα που δημιουργείται πανελλαδικά μετά από τη λήξη των συμβάσεων, στις 30 Ιουνίου, και μετέφεραν την αγωνία των συμβασιούχων συναδέλφων τους για το μέλλον, καθώς σύμφωνα με νέο νόμο οι προσλήψεις στο εξής θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.